Flavourites On Tour België: winkelen in historisch en vegan friendly Gent

Leuke boutiekjes, prachtige historische gebouwen: Gent is een must-see. Beeld: Visit Gent
Leuke boutiekjes, prachtige historische gebouwen: Gent is een must-see. Beeld: Visit Gent

Ken je Gent van de prachtige historische gebouwen, het heerlijke Belgische bier en chocola? Dan weet je dat de basis al goed is in deze vegan friendly stad! En je kunt hier ook nog eens super leuk shoppen. Onze Vlaamse stagiaire Madelief woonde hier twee jaar en laat je de leukste must-see plekjes zien in centrum Gent.

Ik start mijn dag in de Kraanlei, een pittoreske plekje dat perfect is voor de mooiste Instagram kiekjes. Bij Julie’s house, hier op de hoek, eet je heerlijke cupcakes en taarten. En als dat nog niet genoeg voor je is, wandel je door naar Confisserie Temmerman. Dit is een chocolade-en snoepwinkel waar ze allerlei soorten snoep in bokalen bewaren, net zoals vroeger. Koop hier zeker cuberdons, een typisch streekproduct dat je geprobeerd moét hebben! 

Historische Kraanlei (links) en Catalogus (rechts)
Historische Kraanlei (links) en Catalogus (rechts)


Verderop in de straat vind je twee unieke winkels. Catalogus heeft een mooie collectie van duurzame accessoires tot eco skincare producten, stationary en woonaccessoires. Schuin aan de overkant zit Department Gent, een kleine winkel met unieke producten van Belgische designers met elk hun eigen collectie. Enne...deze straat zit ook vol met wereldse keukens, smullen dus! 
.
Je wandelt via de mooie historische zijstraten, zonder massatoerisme, richting het kasteel Gravensteen. MuchWow, een cadeauwinkel met Japanse items zoals snacks, stickers en merchandise zit hier verstopt tussen de oude gebouwen. Het voelt bijna als een Harry Potter film.

Déze winkel is een echt snoepje!
Déze winkel is een echt snoepje!

Prachtig handgemaakt porselein vind je bij Ceramics by Cathérine Clarysse in de Burgstraat. Het draaien van porselein is echt een ware kunst, zeker als je alles alleen doet, zoals Cathérine. Absoluut een bezoekje waard! Verder in de straat in het pand van reisbureau De Dansende Kameel is een tijdelijke pop-up zaak ingericht tot na de zomer. Zeven Belgische kunstenaars en designers verkopen hier hun ontwerpen. Van lederwaren en fotografie tot kleding en handgemaakte tafels. Een must-see als je houdt van producten met een verhaal!

Prachtig keramiek van Cathérine
Prachtig keramiek van Cathérine

Je vindt in deze straat ook Just Hazel, een feel good store met -bij warm weer- een kleine zomerbar. Drie Gentse dames vonden dat het tijd was voor verandering en richtten samen deze gezellige winkel op, vol duurzame en eco producten. Je koopt er gerecycleerde stationary, vegan kauwgom, beauty producten enne...ja, zelfs eco condooms.

Voor tweedehands (merk)kledij moet je bij Fann zijn in de Burgstraat. Ik wandelde hier naar buiten met een paar hakken van Essentiel Antwerp waar ik al jaren naar op zoek was! Lucky me! Shop je tweedehands kinderkleding, dan moet je bij Zussse zijn in de straat Bennesteeg.

Om de dag af te sluiten geniet ik van lekker vegan eten bij La Botaniste, naast Dille & Kamille. Heerlijk om even binnen te springen voor wat leuke wooninspiratie. Leuke eetadresjes voor veggies en vegans zijn overigens Tasty World, O’Yo, en Madam Bakster. En chocolade liefhebbers brengen een bezoek aan Mayana Chocoladebar. Van een citytrip naar Gent zul je geen spijt krijgen, wel wat extra kilo’s!

Gent staat bekend om de vele street-art. Heel leuk als je er per ongeluk tegenaan loopt, maar je kunt ook een street-art tour maken. Hier vind je meer info en kun je een streetart tour downloaden.

Heerlijk shoppen in Gent
Heerlijk shoppen in Gent

Logeren in Gent? Dit zijn geweldige adresjes:
Boutique hotel met welness in het koetshuis
Een walhalla voor kunst- en interieurliefhebbers
In het oude postkantoor, met cocktailbar
In een design zeecontainer

Wat een heerlijke stad! Foto:  Visit Gent
Wat een heerlijke stad! Foto: Visit Gent

Wil je meer steden bezoeken? Lees hier onze andere Flavourites On Tour blogs.

Streetart in Gent. Foto: Visit Gent
Streetart in Gent. Foto: Visit Gent

 

 

reacties op dit blog (2)

09 augustus 2021
Flavourites
We hebben vijf leuke logeerplekken in Gent in het blog erbij gezet!
09 augustus 2021
Irene Venneker
Ik krijg er zin in! Heb je ook nog leuke suggestie voor overnachting?
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)