Flavourites On Tour België: winkelen én strandvakantie in Oostende!

De mooie kuststad Oostende (foto: visit Oostende)
De mooie kuststad Oostende (foto: visit Oostende)

Oostende is uniek! Deze gezellige West-Vlaamse kuststad combineert de tofste winkels met de rust van de zee. Van prachtige appartementen met zeezicht tot de mooiste vakantiehuizen, een weekend weg is het hier helemaal waard! Onze Vlaamse stagiaire Madelief neemt je mee naar de leukste plekjes van deze stad!

 

Oké, travel directions first! Kom je met de trein, dan kun je makkelijk naar het pontje wandelen om eerst de Oosteroever te ontdekken (dit is de makkelijkste weg zonder auto). Je kunt er echter ook voor kiezen om te starten in het centrum bij tram halte Marie Joséplein. De auto parkeer je in een ondergrondse parkeergarage of gratis aan de Oosteroever als je helemaal doorrijdt tot aan het strand.

De mooie collectie van le Secret d'O
De mooie collectie van le Secret d'O

Ik begin mijn dag Oostende met een take away thee bij Tealicious, een kleine theezaak met elke smaak thee die je maar kunt bedenken. Deze ligt heel handig naast de tramhalte Marie Joséplein. Ben je op zoek naar een bijzonder cadeau, dan moet je hier zeker even binnenlopen! Wandel verder naar de winkelstraat, daar zit namelijk een net opgestarte winkel, verstopt tussen de grote ketens. Le Secret d’O is ontzettend lief ingericht, heel overzichtelijk en alle kleding is mooi gesorteerd op kleur. Een klein paradijs als je net op zoek bent naar die ene tint! 

Amania Mo (links) en de schattige winkel Lolotte (rechts)
Amania Mo (links) en de schattige winkel Lolotte (rechts)

Om de hoek wandel je de Christinastraat in en nog geen paar meter verder heb je Lolotte, de schattigste baby-en kinderwinkel die je ooit hebt gezien! Iets verder vind je Amania Mo, een ietwat deftige fashion boutique met een nette en stijlvolle collectie. Schuin aan de overkant spot je een kleine groene oase, namelijk Fleur de Lies #greenlover, waar je geniet van die typische zoete plantengeur, gecombineerd met de mooiste planten zoals reusachtige cactussen! Zin in een typisch Brits product? Wandel een stukje verder de Christinastraat in en je komt uit bij ‘T Iengels Wienkeltje, vol lekker Engels eten zoals shortbread koekjes en flakes!

Echt Belgisch (links) en de reuzachtige cactussen van Fleur de Lies (rechts)
Echt Belgisch (links) en de reuzachtige cactussen van Fleur de Lies (rechts)

Trek gekregen van al dat winkelen, dan haal je bij Flavors - what’s in a name - een (naar eigen ervaring) super lekker gegrild broodje, ook veggie! Terwijl je geniet van dat warme broodje, wandel je verder naar de Visserskaai, richting het station. Hier spring je op de gratis overzetboot (inderdaad, het pontje) die om de 15 minuten vaart. In nog geen tien minuten sta je aan de Oosteroever van Oostende, waar je Kabine ziet, een conceptstore met baby-en kinderitems en leuke cadeaus. Ook de woonwinkel Design vind je hier voor wat leuke interieurinspiratie! Aan deze kant van Oostende is de pier wat rustiger dan bij het centrum. Je vindt er zelfs een ontzettend leuk wandelpad langs de duinen. Liever iets historisch zien? Breng dan een bezoek aan Fort Napoleon of ga op de foto met de blauw-met-witte vuurtoren!

Ida Store (links) en Homy by Lily (rechts)
Ida Store (links) en Homy by Lily (rechts)

Na het terugvaren met het pontje bezoek je in de winkelstraten dicht bij het strand Ferm Clothing, Home by Lily, Ida Store en Luv concept store. Dit zijn echte hidden gems waar je zoveel moois tegenkomt! Zo hebben Ferm Clothing en Home by Lily mooie cadeaus en een prachtige kledinglijn. Bij Luv kun je zelfs trouwkleding kopen - naast alle andere mode en accessoires die ze aanbieden. Ida Store heeft een on trend kledingcollectie, waar je urenlang de leukste outfits bij elkaar kunt zoeken! Neem maar alvast een grote tas mee!
.
Bij Le Touquet, een restaurant aan de boulevard, vind je heerlijke vegan take-away opties. Ja, zelfs vegan chocolademelk! Wandel met je lekkere drankje over de boulevard naar de pier van Oostende, waar er genoeg bankjes zijn om lekker te genieten van het zeezicht en een heerlijke dag in de mooiste badplaats aan de Belgische kust.
.
Wil je nog een andere stad bezoeken? Check hier alle Flavourites On Tour blogs.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)