Extra mooi met bio cosmetica

Jeanine in haar fijne concept store
Jeanine in haar fijne concept store

If you can’t eat it, don’t put in on your skin. Dat is het credo van Indisha, pure cosmetics & co, de webshop én fysieke winkel voor natuurlijke cosmetica. Eigenaresse Jeanine mailde ons zo gepassioneerd over haar winkel, dat een ‘Kijkje achter het scherm’ niet langer kon uitblijven. Héél benieuwd naar de beautygeheimen van Jeanine!

Jeanine windt er in haar mail geen doekjes om. Al jarenlang is ze een doorgewinterde ‘foodfreak’. Ze startte haar loopbaan als productmarketeer bij l’Oreal in Alphen aan den Rijn en Parijs en werkte vervolgens jarenlang als interim marketeer voor vele A-merken. Ze maakte vele trendreizen naar steden als Stockholm, Tokyo, Londen en Parijs en schreef al in 2000 een plan voor het hipper positioneren van biologische voeding. Inmiddels runt Jeanine al ruim vijf jaar Indisha, een webshop mét fysieke winkel en beautysalon in Bussum waarmee ze zich op natuurlijke cosmetica richt.

Indisha aan de buitenkant
Indisha aan de buitenkant

Al op straat ruik ik de heerlijke geuren van Indisha, eenmaal binnen ruikt het nóg lekkerder. Jeanine staat achter de (prachtige!) toonbank en geeft een klant uitgebreid beauty-advies. Een dame op leeftijd heeft vragen over een bepaalde crème voor een gevoelige huid, en Jeanine vertelt tot in detail wat de crème voor haar kan doen. Aansluitend boekt ze afspraken bij de beautysalon in, geeft ze make-up advies en beantwoord ze vragen van een klant over een geschikte oogcrème. Kortom: Jeanine heeft het druk. Ik kijk ondertussen rond in de winkel. Veel beautymerken ken ik niet of alleen van naam; Jeanine verkoopt vooral bijzondere merken die je niet bij de grotere parfumerieën vindt.

Ook te koop: lifestyle producten en boeken
Ook te koop: lifestyle producten en boeken

“Ik selecteer alle merken zelf”, vertelt Jeanine als ze even later bij mij aanschuift om al mijn brandende vragen te beantwoorden. “Voordat er iets bij mij in de schappen ligt, heb ik het zelf uitgebreid onderzocht.” En dat kan Jeanine, want ze maakte een complete studie van het onderwerp biocosmetica. “Ik werd hiertoe getriggerd nadat ik een interview had gelezen met een visagiste die vanwege gezondheidsredenen ging onderzoeken wat ze eigenlijk op haar huid smeerde. Dit onderwerp sprak mij aan; ik had zelf schildklierproblemen en heb deze met onder meer een ander voedingspatroon opgelost. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen die in veel beautyproducten zitten, en ging onderzoeken wat wél goed was. ” Van health & vitality food switchte Jeanine naar health & vitality skinfood. Daar komt ook de uitdrukking ‘If you can’t eat it, don’t put it on your skin’ vandaan.

Alles staat prachtig opgesteld
Alles staat prachtig opgesteld

Jeanine loopt naar een van de planken in de winkel en pakt een van haar favoriete producten erbij: de organic nourishing treatment oil van Dr. Alkaitis. “Een super product”, vertelt Jeanine. “Deze olie herstelt je huid, beschermt, verzacht lijntjes en is eigenlijk een alleskunner. We noemen het ook wel een ‘klein wonder in een flesje’. Hup, op mijn wishlist. Al zal ik eerst wel even flink moeten sparen. Nog zo’n ander product dat iedereen volgens Jeanine in huis zou moeten hebben: De organic soothing gel van Dr Alkaitis. Jeanine: “Deze gel is heel effectief bij ontstekingen en wondjes. Hij brengt je huid tot rust en verzacht, en is ideaal voor het hele gezin.” Jeanine laat nog veel meer producten zien en helpt ondertussen klanten met hun vragen. 

Favoriet: Pukka thee
Favoriet: Pukka thee

“Met Indisha kan ik mensen écht helpen”, vertelt Jeanine als ze even later weer aanschuift. “Voor veel mensen is dit advies erg belangrijk. Pak maar eens een willekeurig potje crème en lees de ingrediënten. Dat is net Russisch. Ik vind het juist leuk om in deze materie te duiken, en leg vaak de connectie met voeding. Want goede verzorging komt nu eenmaal van binnen én buiten.” Maar hoe geeft Jeanine dergelijke adviezen vanuit de webshop? “Ik vind dat de webshop hierin niet mag onderdoen voor de fysieke winkel”, vindt Jeanine. “Voor een klein bedrag kun je daarom proefjes aanvragen en krijg je korting als je het product ook daadwerkelijk koopt. Ook beantwoorden we vragen over welke producten goed bij het betreffende huidtype passen uitgebreid per mail. We hebben nu eenmaal expertise van schoonheidsspecialistes in huis, en willen graag dat wat mensen kopen het juiste product is.” Wat een slimme constructie. Dat werkt ongetwijfeld goed, want zeker bij cosmeticaproducten is het belangrijk dat je het product even kunt voelen, ruiken en uitproberen.

.
.

Achter in de winkel en beneden heeft Jeanine nog een beautyruimte, waar klanten terechtkunnen voor schoonheidsbehandelingen. En dat hier bijzondere behandelingen worden uitgevoerd, blijkt wel uit het feit dat Jeanine hier samenwerkt met een gespecialiseerde cosmetisch acupuncturist. Acupunctuur ken ik natuurlijk, maar cosmetische acupunctuur? Nog nooit van gehoord. Het zou de symptomen van het verouderingsproces (juist: rimpels, lijntjes, verkleuringen en een slapper wordende huid) verminderen, en dat op een 100% natuurlijke wijze. Jeanine: “In steden als Londen en New York wordt er al veel gewerkt met deze behandelmethode, Nederland loopt op dit gebied een paar jaar achter. Ik ben ontzettend blij met onze acupuncturist Roslyn Go, die ook haar eigen acupunctuurklinieken in Amsterdam en Zoetermeer heeft en bij Indisha de cosmetische acupunctuurbehandelingen uitvoert. De resultaten zijn ontzettend goed; al na één behandeling zie je resultaat. Meestal adviseren we acht à tien behandelingen voor een optimaal resultaat. Zo’n behandeling is een heel mooi, effectief natuurlijk alternatief voor botox en fillers.”

Kindercosmetica van Luna Star
Kindercosmetica van Luna Star

Nu ik er toch ben, leg ik meteen mijn persoonlijke vragen aan Jeanine voor. Ik heb vaak een onrustige en snel geïrriteerde huid. Jeanine stelt vragen, laat verschillende producten zien en vertelt tot in detail hoe ze werken en wat ze voor mijn huid kunnen doen. Het lijkt bijna een doktersconsult en dat is fijn, want ik heb het gevoel dat ze écht wil helpen en niet klakkeloos zoveel mogelijk cosmeticaproducten wil verkopen zoals in zoveel parfumerieën gebeurt. Ik krijg een aantal proefjes mee zodat ik een en ander thuis op mijn gemak kan uitproberen.

All you need is me
All you need is me

Het runnen van Indisha is voor Jeanine een droom die uitkwam – ondanks het harde werken en de lange dagen die ze maakt. “Na de goede banen die ik had ging ik van ‘grootverdiener’ naar ‘kleinverdiener’, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het runnen van Indisha is ontzettend leuk; we organiseren events, ik verkoop boeken op het gebied van gezondheid, natuurlijke thee en de producten van Yumeko. In feite is Indisha een concept store voor natuurlijke beauty- en lifetyleproducten. Ik werk met een superteam en doe mijn werk elke dag met veel plezier en passie. Op mijn manier lever ik een bijdrage aan een iets betere wereld, en dat geeft ontzettend veel voldoening.”

Klein wonder in een flesje
Klein wonder in een flesje

Daags na het interview ontvang ik van Jeanine een uitgebreide mail met nog eens de adviezen voor mijn huid op een rij. Wat een service! En als ik zie dat mijn huid ook écht opknapt van de producten ben ik overtuigd: die overstap naar natuurlijke cosmetica ga ik maken.

Beeswax salve
Beeswax salve

Tot slot nog een Top 5 met de favoriete producten van Jeanine:
1.     Organic nourishing treatment oil van Dr. Alkaitis. Ook wel 'een klein wonder in een flesje', en de Organic soothing gel van Dr. Alkaitis. Een super verzachtende, anti bacteriële, ontstekingremmende en anti-virale gel die je huid tot rust brengt, verzacht en hydrateert. 
2.     Kindercosmetica van Luna Star Naturals & Suncoat. 
3.     Colour me Organic haarkleuring. Dekt grijs, is 0% chemisch en is verzorgend.
4.     All you need is me-crème, hét biologische alternatief voor de 8 hours cream. Effectief bij schaafwondjes, eczeem, insectenbeten, als gezichtsmasker en als wintersportcrème.
5.     Beeswax salve van Saar, een ideale crème voor het hele gezin. Ideaal bij huiduitslag, eczeem, droge huid, jeuk, rimpels en littekens. 

100% natuurlijk!
100% natuurlijk!


 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)