Even bijkletsen hoor

Speel samen Familieklets!
Speel samen Familieklets!

Moeders weten het: een van de meest waardevolle momenten van de dag is toch wel het naar bed brengen van de kids. Even samen de dag doornemen, tot rust komen, verhaaltje voorlezen en vooral: samen kletsen. Voor deze zo gewone, maar tegelijkertijd ook zo bijzondere momenten ontwikkelde Rianne, eigenaresse van Gezinnig.nl, de Kletsboeken. Super leuke invulboeken die jou en je kinderen helpen om al kletsend de dag nog eens door te nemen. 

Ik ken de Kletsboeken al heel wat jaartjes. Sterker nog: in een versie van een paar jaar geleden stond ook een quote opgenomen van zoon (nu 15) en mij. We gebruikten de Kletsboeken héél vaak. Lekker samen al kletsend invullen. Gekke vragen beantwoorden (of je voor duizend euro tien konijnenkeutels zou eten bijvoorbeeld - ik zou zeggen jahoor, hahaha), maar er is ook veel gelegenheid om écht een gesprek te voeren samen. Vooral als je niet zo'n 'prater' thuis hebt, zijn dit heel leuke boeken. Maar ook als je een echte kletskous hebt is het heel leuk om met de Kletsboeken het gesprek aan te gaan. Er komen écht thema's voorbij waar je het anders niet snel over zou hebben. Bovendien is het natuurlijk ontzettend leuk om de boeken later nog eens terug te lezen. Eén en al mooie herinneringen! Want je denkt vaak wel 'Dit vergeet ik nooooit meer', maar negen van de tien keer gebeurt dat natuurlijk wel.

Top voor tieners
Top voor tieners

Er zijn allerlei verschillende Kletsboeken én er is een grappig kwartetspel: de Familieklets. Dit spel gaat over samen leuke dingen doen, ruzietjes, regels, smoesjes - noem maar op! Gewoon zo'n beetje alles wat eigenlijk dagelijks de revue passeert in huis. Het is natuurlijk een best wel hilarisch spel met veel opdrachten en geestige - en vooral heel herkenbare - situaties.

Ook in 't Engels!
Ook in 't Engels!

Op vakantie neem je Vakantieklets mee. Voor in de tas (altijd handig) is er de Kletspocket. De Kletsboeken zijn er nu trouwens ook in 't Engels. En zelfs voor pubers is er een tof boek: de Tienerklets. Die kan ik dan inmiddels wel weer gebruiken geloof ik :-).

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)