Erwin Olaf

Erwin Olaf
Erwin Olaf

Door grote belangstelling is deze indrukwekkende tentoonstelling verlengd t/m 16 juni! Ga nog snel naar het Gemeentemuseum in Den Haag om deze mooie expo zelf te zien. Ik ben zelf 2 weken na de opening naar deze exposite geweest. Ik moest toen lang in de rij wachten om binnen te komen, maar het was zeker de moeite waard!

Het Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon aan een van Nederlands beroemdste fotograaf: Erwin Olaf (1959).  Het Gemeentemuseum toont het vrije werk van Olaf van af het jaar 2000 en het Fotomuseum zijn vroegere werk. Als je moet kiezen tussen 1 van de 2 zou ik alleen naar het Gemeentemuseum gaan.

Op bovenstaand werk zie je links Erwin Olaf zelf. Zijn foto’s lijken soms wel schilderijen. Zo’n mooi gebruik van kleuren combinaties en diepte. Verstilde beelden met een verhaal. Check ook de het filmpje op de site van Erwin Olaf. Mooi om ‘behind the scene’ mee te mogen kijken, hoe de fotoserie Palm Springs is gemaakt en uitleg over het idee achter de foto’s.

In bovenstaande serie foto’s zie je Erwin Olaf zelf in 3 stadia van zijn leven. Prachtig hoe de foto’s imponeren en je als kijker wordt ‘bekeken’. De exposite is ruim opgezet, ook als het druk is heb je genoeg plek om de kunstwerken goed te bekijken. Verder op in deze galerij hangen ook de mooie close-up foto’s die Olaf gemaakt heeft van de Koninklijke familie. 5 Prachtige portretten van Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en hun 3 dochters. Bijzondere Portretfoto’s die kunst worden.

De foto’s zijn soms groter dan levensecht. Prachtig hoe alles tot in details zichtbaar is. De serie ’Skin deep’ heeft Erwin Olaf gemaakt om de schoonheid van het menselijk lichaam te vieren. Hij is gefascineerd door de menselijke huid. In deze serie wordt je daarin mee genomen. Prachtig hoe het licht reflecteert op de huid van de modellen in de foto’s.

Vaak creëert Erwin Olaf geheel geënsceneerde settings. Of hij kiest een bijzondere locatie voor zijn foto’s. Zoals in bovenstaande foto waar hij gefotografeerd heeft in een oud zwembad in Berlijn. Prachtig hoe je kan zien hoe elke foto geënsceneerd is. Het decor, de kleding, voorwerpen zijn zo overwogen gekozen en de juiste personen met de passende uitstraling. Je kan er zelf een heel verhaal bij bedenken

Bekijk ook de rest van het museum. Het Gemeentemuseum Den haag heeft een mooie vaste collectie en in de grote hal benden prachtige muurschilderingen! Geweldig om een selfie voor te nemen ;- ).


Veel plezier bij deze mooie expositie!
Liefs Sandra van Studiodewinkel

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)