Een tafel van... beton!

Loodzwaar maar prachtig: een tafel van beton
Loodzwaar maar prachtig: een tafel van beton

Maurits Schregardus, is interieurarchitect. Hij combineert stoer beton en hout tot een tafel. Hoe dat eruit ziet? Tijdloos en stoer tegelijk: gladde vlakken van grijs steen met hout. Zo'n tafel is loodzwaar: hij weegt maar liefst 700 kilogram!

Beton
Toegegeven: zo'n stoere tafel van beton en hout is niet voor elke woning geschikt. Beton is een bouwmateriaal dat is samengesteld uit cement, water en zand, grind en/of steenslag. De korrelgrootte en de hoeveelheid van het zand en grind zijn van invloed op de duurzaamheid van het gesteente. 

Meubel
Een origineel betonnen meubelstuk vraagt om een bekisting waarin je het beton kunt gieten. Van hout wordt een juiste vorm gemaakt. De mal wordt gelijkmatig met beton gevuld. Vervolgens moet het beton uitharden. Na 24 tot 48 uur kan de bekisting eraf en dient het meubel verder uitgehard te worden. Het uitharden wordt gerealiseerd door juiste hoeveelheden water toe te voegen aan het mengsel.

Beton ciré
Het kan ook iets lichter! Een alternatief voor massief beton is beton ciré. Deze techniek die oorspronkelijk uit Frankrijk komt, is een strakke stuc die met een dunne laag wordt aangebracht. Beton ciré heeft een laagdikte van enkele millimeters waardoor het product toepasbaar is op wanden, vloeren, trappen en meubels. Je ziet het ook steeds vaker in badkamers: supermooi. Door deze dunne laagdikte blijft het licht in gewicht. Met deze techniek krijgt een meubel een natuurlijke en rustige uitstraling van beton.

Design
Betondesign is in alle vormen en maten toepasbaar. Van keukenbladen tot badkamerelementen. Van bloembakken, buitenkeukens en tafels. Betondesign is toepasbaar in elke ruimte van een woning. Een beton tafel oogt eigentijds en minimalistisch en is slijtvast en duurzaam.
Ook zo mooi: keukenbladen van beton, die je steeds vaker ziet. Door de robuuste uitstraling past een betonnen aanrechtblad in een industrieel interieur. Keukenbladen van beton kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden: strak mat tot glanzend lak. Heel mooi om te combineren met warm hout en frisse, groene planten!

Beton in de keuken
Beton in de keuken

Dit blog is powered by Robuustetafels.nl

Stoer materiaal
Stoer materiaal

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)