Een Scandinavische woonkamer

Bron: Liveloveinterior.nl
Bron: Liveloveinterior.nl

Scandinavisch design is helemaal hip! En niet voor niets: door het gebruik van natuurlijke materialen (hout!), wit- en pasteltinten in combinatie met zwart of grijs, minimalistische meubels en elementen uit de natuur creëer je al snel een fantastische sfeer.

Wil je een Scandinavisch sfeertje in de woonkamer, dat zit je met een lichte houten vloer helemaal goed. Wit en licht hout zijn een mooie neutrale basis. Zo creëer je veel rust in huis, en krijgen de meubels en accessoires die je uitkiest alle aandacht om te schitteren. Een paar goede voorbeelden zie je op de blogs Idealista.fr en Gravityhomeblog.com. Met zo’n neutrale basis is een mooi vloerkleed perfect om een extra knusse sfeer in de woonkamer te krijgen. Dit kleed met grafisch patroon staat al een tijdje op mijn eigen verlanglijstje!

Geweldige opbergmanden!
Geweldige opbergmanden!

Meubels mogen best een beetje kleur hebben. Deze opbergmanden bijvoorbeeld; ze zijn strak maar toch fris en vrolijk door het mintgroene en poederroze kleurtje.

Bron: Sightunseen.com
Bron: Sightunseen.com

Hout en pastel vind je overal terug, zelfs in de accessoires. Daarnaast zijn robuuste materialen zoals beton en ijzer en glas ook helemaal Scandinavisch. Wees niet bang om materialen en kleurtinten te combineren voor een speelse look. Ideeën kun je opdoen bij Uit 't Noorden en Zizoliving.

Bron: Ikea
Bron: Ikea

In een Scandinavisch interieur vind je vaak fotolijstjes terug. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een mooie collage van verschillende lijsten te ontwerpen. Ook is het leuk om een grote wandplank te plaatsen waarop je fotolijsten met accessoires kunt combineren. In de fotolijstjes zie je vaak mooie natuurfoto’s of dieren, maar ook grafische vormen, steden kaartjes, zwart-wit portretten of quotes staan leuk. Leuke voorbeelden zag ik hier bij Deens, Uit 't Noorden en Interior Delights.

Bron: Thedesignchaser.com
Bron: Thedesignchaser.com

En de finishing touches: lekker veel planten en vrolijke (wilde) bloemen om de natuurlijke uitstraling te versterken. Stylizimoblog.com en Apartmenttherapy.com bieden veel inspiratie!

Veel groen in een Scandinavisch interieur!
Veel groen in een Scandinavisch interieur!

Kun je ook geen genoeg krijgen van het Scandinavische sfeertje? Op de instagram acccounts @ingridpall, @onlydecolove, @unfinishedhome en @thedesignchaser kan je verder genieten.

 

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)