Een oosters tapijt in huis halen? Drie goede redenen!

Drie voordelen van een echt oosters tapijt.
Drie voordelen van een echt oosters tapijt.

Het zijn prachtige sfeermakers in huis: oosterse tapijten. We hebben drie goede redenen voor je om ook zo'n tijdloos exemplaar aan te schaffen!

Ik ben altijd al fan geweest van tapijten. Ik herinner me nog dat ik vroeger bij mijn oma over de vloer kwam en daar vol bewondering naar het kleurrijke tapijt in het midden van de woonkamer keek. Zoveel kleuren. Het maakte me als kind heel vrolijk, en nu nog steeds. Toen ik voor het eerst mijn eigen huisje had was ook één van de eerste dingen die ik kocht een tapijt. Ik had helaas nog geen geld voor zo’n mooi kleurrijk tapijt als dat van mijn oma, dus ik kocht een goedkoper tapijt van mindere kwaliteit. Met dit tapijt was ik redelijk tevreden, maar het bleef stiekem mijn grote droom om een echt oosters tapijt in huis te halen. Daarnaast zijn er meer goede redenen waarom je voor een handgeknoppt tapijt zou moeten kiezen. Hier is waarom! 

Bij Tapijtenkelim vind je mooie exemplaren voor een aantrekkelijke prijs!
Bij Tapijtenkelim vind je mooie exemplaren voor een aantrekkelijke prijs!

Verschillende kleurencombinaties
Als eerste is er de keuze uit honderden verschillende kleurencombinaties, omdat alle tapijten uniek en handgemaakt zijn. Dit vind ik een erg belangrijke. Het gebeurt namelijk vaak dat je bij een mechanisch tapijt niet helemaal tevreden bent, omdat de kleuren toch niet goed bij de rest van je interieur passen. Ook met die van mij ben ik nooit helemaal tevreden geweest. Ik vind het fabriekswerk toch echt onderdoen aan het kleurenpalet helaas. Bij oosterse tapijten heb je altijd keuze uit een tapijt dat goed in je woonkamer past. Zo heb je tapijten met hele felle en volle kleuren, maar ook een heel assortiment aan effen tinten. Als je gaat voor dit tapijt heb je dus gegarandeerd succes. Bij Tapijtenkelim.nl hebben ze een groot assortiment en je kun een oosterse tapijten kopen voor een voordelige prijs. 

Uniek
Ook vind ik het mooie aan oosterse tapijten dat ze stuk voor stuk uniek zijn. Er worden van één tapijt namelijk nooit veel dezelfde exemplaren gemaakt of bedacht. De handwerkers maken namelijk ieder voor zich eigen ontwerpen en leggen hun eigen emotie en cultuur in het tapijt. Als je eenmaal dit tapijt hebt aangeschaft en je het op een mooie plek hebt neergelegd of opgehangen, dan is het de eye-catcher van je kamer. Als je een beetje wilt opvallen, is dit perfect! Zeg maar dag tegen de standaard tapijten van de markt en hallo tegen een tapijt met een eigen en bijzonder verhaal. 

Waardevast
Wat ik ook erg belangrijk vind is dat mijn investering waardevast is. Het voordeel van oosterse tapijten is dat de waarde van het tapijt altijd hetzelfde blijft. De waarde kan zelfs ook nog stijgen! Zo'n tapijt is dus sowieso een goede investering, maar je kunt er ook nog winst op maken. Win-win dus. Dit is helaas niet zo als je je tapijt bij een grote winkelgigant aanschaft, de waarde zal dan zelfs sterk omlaag gaan. Zo'n tapijt zal mechanisch gemaakt zijn.  Nog meer redenen dus om deze niet aan te schaffen. 

Echtheidscertificaat
Tip: als je een oosters tapijt aanschaft, vraag dan altijd of het tapijt voorzien is van een echtheidscertificaat. Hiermee weet je zeker dat jouw handgeknoopte tapijt echt is en niet mechanisch is geproduceerd. Ook als je het later wilt doorverkopen is dit handig om te weten. Daarnaast voorkom je zo dat je niet wordt opgelicht en je voor dezelfde prijs een mechanisch tapijt aanschaft. Ga daarom, als je hem wilt aanschaffen, kijken bij een oosterse tapijtenzaak met veel ervaring. Dan weet je zeker dat je geen neppertje in handen hebt. 

Om deze redenen heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om een handgeknoopt tapijt aan te schaffen. Mijn mechanische tapijt van een paar jaar geleden is nu vervangen door een kleurrijk handgeknoopt tapijt. Ik ben er enorm trots en zuinig op en ik kan niet wachten tot mijn vriendinnen over de vloer komen om het te komen bewonderen! 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)