Een bijzondere reis rond de wereld

Een reis om de wereld in sieraden
Een reis om de wereld in sieraden

Diamonds are a girl´s best friend. Dat is natuurlijk een beetje overdreven. Maar hoe je het ook went of keert, sieraden zijn leuk om cadeau te krijgen. En om cadeau te geven trouwens ook! Vaak draagt een sieraad een bijzondere betekenis met zich mee. Die mooie ketting die je kreeg van je ouders voor je verjaardag, de ring die je vriend of man speciaal voor jou heeft uitgezocht of die vrolijke armband die je kocht op dat klein marktje tijdens je vakantie. Eigenlijk best mooi hè?

Als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau of naar een mooi sieraad om jezelf mee te verwennen (ik zeg doen!!), dan moet je beslist eens een kijkje gaan nemen bij de leuke shop van Wereldse Juwelen! En ze zijn met recht werelds te noemen, ze komen echt uit een tal van landen, waar dan ook ter wereld. Van Israël tot Mexico en van Indonesië tot Guatemala. Dit zorgt voor een bonte verzameling sieraden! De sieraden worden allen vervaardigd door plaatselijke edelsmeden. Dat is mooi, want zo help je ook de lokale bevolking een beetje. Wereldse Sieraden let erg op de kwaliteit, alleen het beste is goed genoeg. Bijzonder detail, alle sieraden zijn handgemaakt!

Unieke sieraden gemaakt door de Indianen in Noord-Amerika
Unieke sieraden gemaakt door de Indianen in Noord-Amerika

Sommige landen staan bekend om hun sieraden en hoor je dan ook vaker voorbij komen. Dit geldt totaal niet voor de sieraden uit de Verenigde Staten. Amerika zelf is misschien niet het meest bijzondere land, maar het feit dat deze sieraden gemaakt worden door de Indianen aldaar wel! Deze sieraden weerspiegelen de geschiedenis en de culturele diversiteit van de Indianen. Je ziet in de sieraden echt hun gevoel voor kunst en traditie hierin terug. De Indianen kende vroeger geen geschreven taal. Versiering was hierdoor een belangrijk communicatiemiddel. Een manier om te communiceren was via sieraden. Daardoor is geen sieraad hetzelfde en dat is nog steeds zo. Alle sieraden zijn uniek. Heel gaaf!

Alle symbolen van de Maori hebben hun eigen betekenis
Alle symbolen van de Maori hebben hun eigen betekenis

Ook als je nog nooit in Nieuw-Zeeland geweest bent, van de Maori heb je vast en zeker weleens gehoord. Ook hun zo kenmerkende tekens zullen je niet onbekend zijn. Je ziet deze bij de Maori zelf terugkomen in de vorm van sieraden, maar je ziet ze ook veelvuldig terug in hun tatoeages. De Maori sieraden zijn gemaakt van jade en beenderen. Elk symbool heeft zijn eigen betekenis, zoals strijd, triomf en reizen. Zo staat het sieraad wat lijkt op een vishaak (het Hei Matau) symbool voor een veilige reis. Mooi cadeau voor een echte wereldreiziger!

Uitmuntend vakmanschap in Indonesië
Uitmuntend vakmanschap in Indonesië

Oh Bali. Een echte snoepwinkel wat betreft sieraden. Het gebruik van verschillende materialen in combinatie met het vakmanschap aldaar zorgt voor een collectie sieraden waar je hart sneller van gaat kloppen. Zo mooi! Maar wist je dat erop bijvoorbeeld Java ook prachtige sieraden gemaakt worden?

Een wereldse snoepwinkel, waar je bijna hebberig van wordt! Dat is de shop Wereldse Juwelen zeker. En het fijne is, qua prijs is er ook voor ieder budget een uniek sieraad te vinden. Dus ben je binnenkort jarig? Dan is dit een fijn adresje om eens rond te snuffelen!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)