Een bed online kopen: zo zorg je ervoor dat je geen miskoop begaat

Een bed online kopen: zo zorg je ervoor dat je geen miskoop begaat
Een bed online kopen: zo zorg je ervoor dat je geen miskoop begaat

Vrijwel alles is tegenwoordig online te koop en van die mogelijkheid wordt gretig gebruikgemaakt. Toch hebben mensen bij bepaalde aankopen nog altijd wat twijfels om te kiezen voor online shoppen. Een nieuw bed is daar een goed voorbeeld van. Op de eerste plaats omdat het een tamelijk grote aankoop is. Niet alleen in ruimtelijke zin, maar ook financieel. Bovendien is het een aankoop die je voor tenminste tien jaar of misschien zelfs twintig jaar doet. Je wilt dus geen zeperd begaan. Met de onderstaande adviezen zorg je ervoor dat je veilig en vertrouwd je nieuwe bed online kunt scoren.

Ga voor kwaliteit

Een bed fabriceren is niet zo ingewikkeld, maar een goed bed fabriceren is een kunst apart. Als je een bed koopt, is kwaliteit heel belangrijk. Slechte bedden kunnen zorgen voor gezondheidsproblemen en je gezondheid is je meest waardevolle bezit. Ga dus voor kwaliteit en maak bijvoorbeeld een keuze uit de mooie boxsprings van Auping die je het ultieme slaapgenot garanderen. Natuurlijk is het wel slim om te checken of je ergens een mooie aanbieding ziet staan, want extra voordeel is altijd meegenomen. Maar als je een bed van een onbekend merk koopt bij een onbekende webshop, kun je er niet bij voorbaat op vertrouwen dat je het beste product voor de beste prijs hebt.

Keurmerk

Dat brengt ons meteen bij de keuze voor de webshop. In theorie zou iedereen Auping bedden te koop aan kunnen bieden, maar als koper weet je nooit precies of een website die je via een zoekmachine hebt gevonden ook te vertrouwen is. Wanneer de eigenaar van de webshop zijn verplichtingen niet nakomt, kun je wellicht fluiten naar je geld. Check daarom even of je het keurmerk van de Centrale Branchevereniging Wonen op de website kunt vinden. Wanneer een (web)winkel CBW-erkend is, biedt het bedrijf meer zekerheid dan andere woonwinkels. Je krijgt bijvoorbeeld altijd twee jaar garantie op je aankopen en als de winkel failliet zou gaan terwijl je een aanbetaling hebt gedaan, kun je aanspraak maken op een aanbetalingsregeling.

Testen

Check ook of een beddenverkoper een fysieke winkel heeft. Dit stelt je namelijk in de gelegenheid om langs te gaan en het bed persoonlijk te testen. Je hebt dan een beter idee hoe je het bed in de praktijk ervaart. Juist bij een bed is immers persoonlijke voorkeur zeer bepalend.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)