Een babynaam uitkiezen vanuit je intuïtie: hoe doe je dat?

Een babynaam uitkiezen vanuit je intuïtie: hoe doe je dat?
Een babynaam uitkiezen vanuit je intuïtie: hoe doe je dat?

Is het vinden van de perfecte babynaam voor jullie ook zo’n dilemma? Weet dan dat vele ouders hiermee worstelen. En dat is ook niet zo vreemd: Jij en je partner hebben misschien allebei totaal andere wensen en voorkeuren als het gaat om voornamen, waardoor er nog geen enkele naam is waar jullie beiden van overtuigd zijn. Daarnaast voelen jullie wellicht tijdsdruk omdat de geboortedatum steeds dichterbij komt, en onder druk kun je al helemaal niet goed meer nadenken! De kunst is dan ook juist om het streven naar de perfecte babynaam vooral los te laten en op je gevoel af te gaan, ondanks eventuele tijdnood. 

Waarom werkt intuïtief babynamen uitkiezen meestal toch het beste, en hoe doe je dat? Je leest er in dit artikel meer over!

 

Je hebt meer tijd dan je denkt

Als er een kindje op komst is, zien we vaak dat ouders alles voor de geboorte willen regelen. Het is natuurlijk ook praktisch om de kinderkamer af te hebben voor die tijd, maar het kiezen van een definitieve voornaam heeft minder haast dan je misschien denkt. De uiteindelijke babynaam kun je gerust nog definitief beslissen als jullie het kindje voor het eerst zien. Is het al zeker dat jullie een zoon krijgen? Dan kun je ook gewoon een lijstje maken met vijf favoriete jongensnamen en hier de mooiste uit kiezen wanneer jullie zoon ter wereld is gekomen. Vaak voel je wanneer je je zoontje ziet meteen welke naam het beste past. (Dit geldt uiteraard ook voor meisjesnamen.)

Vertrouw op je onderbuikgevoel

Ook zien we vaak dat ouders een babynaam willen kunnen verantwoorden en onderbouwen.
Toch kunnen al die regeltjes die je jezelf oplegt de creativiteit en de beste uiteindelijke keuze juist wat in de weg staan. Probeer daarom deze eisen een beetje los te laten. Vaak kies je op gevoel eerder een naam uit waar je echt achter kunt staan dan wanneer je een rationele beslissing maakt.
Misschien heb je altijd al bepaalde jongens- of meisjesnamen prachtig gevonden, zonder aanwijsbare reden. Of kies je een naam uit omdat je de klank of lettercombinatie gewoon heel erg mooi vindt. Beperk jezelf niet tot bepaalde voorwaarden en kies vooral een naam uit waar je gewoon gelukkig van wordt. 

Ervaar

Tot slot is het ook belangrijk om het discussiëren met je partner over de ideale babynaam op tijd een halt toe te roepen als het nergens toe leidt. Je kunt ook heel goed een beslissing maken door de naam te oefenen in de praktijk en door juist te ervaren wat de naam met je doet. Oefen regelmatig samen jullie favoriete namen, spreek ze hardop uit en schrijf ze op. Ervaar of je blij wordt van de klank en hoe de namen staan op papier. Je zult zo vanzelf merken waar jullie voorkeur naar uitgaat!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)