Eat a frog everyday

Muursticker 'Calender' van Ferm Living
Muursticker 'Calender' van Ferm Living

Ken je dat? Eat a frog everyday. Oftewel: begin de dag met een vervelende klus en het geluk zal je toelachen. Of nouja, zoiets. Een handig boek over deze methode waarmee je productief kunt leren werken vind je hier. Ik heb vandaag bedacht voortaan ook de dag te beginnen met een klus die in mijn hoofd blijft zitten en steeds groter wordt. Want echt: als je nou élke dag zo'n klusje doet (en het liefst de dag hiermee start), dan heb je na een aantal weken toch echt veel in je hoofd opgeruimd? En in mijn geval ook in huis, want ik wil opruimen, de boel leeghalen, minimaliseren, ordenen en ontspullen. Een soort voorjaarsschoonmaak in de nazomer.

Goed, elke dag een kikkertje eten dus. Prima. Ga ik doen. Tenminste, dat bedacht ik vanmorgen terwijl ik vanuit huis zat te werken. En toen draaide ik mijn bureaustoel om. En keek ik recht in de Ferm Living muursticker 'Calender' die ik hier al jaren heb hangen maar nooit gebruik. Leuk, die zwarte vakjes. Maar totaal niet functioneel als ik 'm niet gebruik. En dus... ben ik gaan denken. Wat moet er allemaal gebeuren? Wat zit er maar steeds in mijn hoofd? En ik ben langzaam maar zeker de vakjes gaan invullen. Zo. Wat heerlijk. De eerste klus zit er al op! De boel inplannen :-). Zoals gezegd: ik heb de sticker al een heel aantal jaren maar wilde jullie natuurlijk wel laten weten waar je 'm kunt shoppen. Na wat speuren ben ik erachter gekomen dat hij niet meer gemaakt en geleverd wordt. Hier vind je een soortgelijke muursticker van krijtbord.

Eat a frog everyday
Eat a frog everyday

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om je kikkers zichtbaar te maken. Bij Invulboekjes vind je allerlei super leuke planners. Van maandplanners tot dagplanners, en van familieplanners tot maaltijdplanners: Invulboekjes.nl heeft het! Tip: als je meerdere notitieboekjes hebt en je je overzicht liever in één hebt, of ben je iemand die orde kan vinden in je eigen 'chaos'? 

DIY planner
DIY planner

Ook een heel handig product is deze year round tape van Momantai. Je koopt de tape op XL rollen onder meer bij maison KOOS Heel handig, want hiermee kun je je eigen planner designen voor € 24,95. Zo. Ga jij vanaf nu ook elke dag een kikkertje eten? Of heb je een andere handige tip voor ons? Laat het weten door een reactie te plaatsen!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)