Duurzame wollen warmhouders

Je kunt nooit genoeg dekentjes hebben.
Je kunt nooit genoeg dekentjes hebben.

Als je net zoals wij bij Flavourites (gedeeltelijk) thuiswerkt, dan heb je vast gemerkt dat het toch wel wat kouder aanvoelt als je zo lang stil zit achter je laptop. En dat het ‘s avonds op de bank en in de slaapkamer ook frisser is. In plaats van meteen naar het thermostaat te lopen, zijn er ook andere manieren om het warm te krijgen. Bijvoorbeeld met wollen dekens en plaids van Ecuafina.

Ecuafina betekent letterlijk de mooiste producten uit Ecuador. Niet zo verwonderlijk dat daar dan ook al deze mooie warmhouders vandaan komen. Founder van dit duurzame en fair trade label is de Nederlandse Rebecca, die jaren geleden op slag verliefd werd op het land en de cultuur. Inmiddels werkt Ecuafina al jaren samen met lokale ambachtslieden in de Andes die voor hun prachtige handwerk een eerlijk inkomen ontvangen.
.
En Rebecca, die werd uiteindelijk niet alleen verliefd op het land en de cultuur, maar ook op de Ecuadoriaanse Andrés met wie ze inmiddels is getrouwd en twee zoontjes heeft. Ze verdelen hun tijd tussen Ecuador en zutphen, waar ook de winkel van Ecuafina is. Voor het geval je nou niet in de buurt van Zutphen komt om al dat moois te bekijken, laten we je hier alvast onze favorieten zien voor thuis, buiten en op het werk.

Lekker voor binnen én buiten: een poncho!
Lekker voor binnen én buiten: een poncho!

Als ik iets vervelend vind tijdens het werken, dan is dat wel het hebben van een koude nek en schouders. Ik houd dan ook altijd mijn wollen omslagdoek binnen handbereik in de Flavourites-studio. In deze heerlijk comfortabele poncho met bijzondere Zuid-Amerikaanse print ga je het ook echt niet koud krijgen. Hij is gemaakt van 50% alpaca wol en 50% acryl. De poncho heeft een capuchon, die wanneer je hem niet op hebt tóch je nek en schouders lekker warm houdt. En dat klinkt dan weer als muziek in mijn oren! Ook fijn om te dragen tijdens een herfstwandeling.

Prachtige patronen.
Prachtige patronen.

Voor thuis op de bank is het het heerlijk om een paar dekentjes te hebben liggen, zoals deze plaid in warme bruintinten, die geïnspireerd is op de hooglanden van Antisana. De plaid bestaat voor 70% uit alpaca wol en is 200x210 cm groot. Perfect om even over je heen te leggen als je een boekje leest of een powernap doet.
.
Hoe mooi is print van deze native Chimborazo deken! Of beter gezegd prints, want beide zijden hebben een andere kleurstelling en dus een andere uitstraling. Twee wollen dekens voor de prijs van één, aan te passen aan je stemming. 

Geen poncho bij de hand, sla dan een plaid om je heen.
Geen poncho bij de hand, sla dan een plaid om je heen.

Hoewel het heel gezond is om te slapen in een fris geluchte slaapkamer, wil je wel dat het een beetje aangenaam vertoeven is. Super slim om dan een wollen deken op je bed te leggen. Is het (te) koud, hup dekentje over je dekbed. Toch een beetje (te) warm, dan sla je je deken gewoon weer terug. Doordat de wollen dekens hypoallergeen zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat je de hele nacht ligt te hoesten. Bovendien heeft wol een ventileren en zelfreinigende eigenschap, zo blijft je nestje ook lekker fris.

Slim: een wollen deken op je bed.
Slim: een wollen deken op je bed.

Heb je liever iets zonder een native print, ook dan kun je terecht bij Ecuafina. Check bijvoorbeeld deze grote stijlvolle beige deken, die gemaakt is van 100% baby alpaca wol. Een heel bijzonder product, want voor het scheren van de alpaca’s tot het spinnen van het garen en het maken van de deken zelf: alles wordt met de hand gedaan. 

Deken van 100% baby alpaca wol.
Deken van 100% baby alpaca wol.

Nog een leuke tip voor de allerkleinste voetjes: hoe schattig zijn deze zachte, wollen baby slofjes! Om ervoor te zorgen dat de pantoffeltjes aan de voeten blijven zitten, strik je ze vast met een koord. En elk paar is one of a kind, je hebt dus altijd een uniek patroon. Deze slofjes zijn met name geschikt voor kindjes die nog in de kinderwagen liggen of nog niet zelfstandig lopen omdat er geen anti-slip zool onder zit. Maar had ik al gezegd, hoe schattig!

Voor de allerkleinste voetjes!
Voor de allerkleinste voetjes!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)