Duurzaam schoonmaken? Dit zijn de leukste producten!

Pure Effect Sweden
Pure Effect Sweden

Van frisse pepermuntzeep tot prachtig vormgegeven zeepflessen: deze schoonmaakproducten zijn allemaal duurzaam én zien er prachtig uit. Je krijgt instant zin om je huis te poetsen. Een flinke voorjaarsschoonmaak in de winter, waarom ook niet?

Zweedse klasse
Bij de o, zo mooie shop van The Style Hunter shop je nu een heel bijzonder Zweeds schoonmaakmiddel met fikse korting. Het heet Pure Effect Sweden en je kunt er onder meer een starter kit van kopen.  Ik kwam het al vaker tegen bij The Style Hunter, en ben getriggerd door deze slimme verpakkingen. Kleine flesjes met geconcentreerd duurzaam schoonmaakmiddel, die je zelf verdunt met water in een recyclebare (en heel mooi vormgegeven) fles. Moet heerlijk ruiken, je doet er heel lang mee en het is helemaal duurzaam. Bovendien: deze fles mag shinen in mijn keuken of badkamer. Een beauty! En - repeat, repeat - nu dus met fikse korting! En dat is fijn, want goedkoop is het niet. Maar nu is het in elk geval te doen!

Het Zeepboek van Werfzeep
Het Zeepboek van Werfzeep

Maak je eigen (kruiden)zeep
Werfzeep maakt prachtige biologische zeep in een eigen atelier aan de Utrechtse grachten. Heerlijk romantisch klinkt dat. Zó romantisch dat schoonmaken ook bijna leuk wordt! Deze zeep ruikt heerlijk, zo weet ik uit ervaring én hij doet z'n werk. Nieuwsgierig naar hoe je zelf zeep maakt? Koop dan het Zeepboek van Werfzeep en maak je eigen duurzame zeep met verse kruiden! Owww, wat lijkt mij dat leuk.

Marcel's Green Soap
Marcel's Green Soap

Marcel's Green Soap
Een tijd geleden ontdekte ik de duurzame schoonmaakproducten van Marcel's Green Soap. Heeft deze Marcel zelf bedacht, omdat hij een hekel had aan al die chemische flessen in zijn keukenkastje. Ruikt zoooo lekker, leuk vormgegeven, is biologisch en gewoon te koop bij mijn eigen supermarkt. Of online, bij Marcel zelf :-). Gewoon bijna jammer dat Marcel een beetje populair is geworden, want tegenwoordig komt hij in bijna elk reclameblok langs en zie ik 'm op vele abri's. 

Iris Hantverk, prachtige schoonmaakproducten
Iris Hantverk, prachtige schoonmaakproducten

Prachtige schoonmaakproducten
Bij Licht&fijn ontdekte ik deze basic en o, zo mooie schoonmaakproducten van het Zweedse Iris Hantverk. Alles is duurzaam geproduceerd en wordt zó goed gemaakt dat de producten een leven lang meegaan. Mooi weetje: dit merk bestaat al sinds 1906 (!) en de borstels worden gemaakt door mensen met een visuele beperking. Nog een sociale onderneming dus ook! 

Dr. Bronners heerlijke pepermuntzeep
Dr. Bronners heerlijke pepermuntzeep

Pepermunt
Eén van mijn favoriete all purpose cleaners is deze zeep van het Amerikaanse Dr. Bronner's. De pepermunt-variant (die met het donkerblauwe etiket) is mijn absolute favoriet. Ruikt echt zalig naar pepermunt en kun je voor van alles gebruiken. Om jezelf mee te wasssen. Je lingerie. De kussensloop. Het toilet. Je plaids. De cavia. Of nee, dat laatste toch maar niet. Zou ik niet doen. Maar echt: deze tintelend frisse fles vol wonderschone biologische zeep is een echte aanrader.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)