Duurzaam online shoppen? Zo doe je dat! 

Duurzaam online shoppen? Zo doe je dat!
Duurzaam online shoppen? Zo doe je dat!

Online shoppen is natuurlijk een heerlijke bezigheid, maar niet altijd even goed voor het milieu. Maar mogen we het dan niet meer doen en moeten we massaal er mee stoppen? Zeker niet! Er zijn namelijk ook hele duurzame manieren van online shoppen, je moet ze alleen even kennen. Hoe jij zonder schuldgevoel gewoon online prachtige pareltjes kunt scoren? Dat lees je in dit blog. 

 

De tweede ronde 

Allereerst het apparaatje waar vanaf je online shopt. Ga altijd voor een telefoon van goede kwaliteit van een gerenommeerd merk. Naast dat deze natuurlijk mooi, handig en efficiënt zijn, gaan ze ook langer mee. Een Samsung telefoon bijvoorbeeld gaat jaren mee, ook wanneer je voor een iets ouder model gaat. Wanneer je abonnement dan afloopt, kun je overgaan op een Sim Only abonnement en voor je het weet gaat je telefoon minstens vijf jaar mee. Doordat er Android software is gebruikt en die ook vaak geüpdatet wordt, weet je ook zeker dat de apps de komende jaren gewoon blijven werken. Dus ga voor een telefoon van goede kwaliteit en je kan hem jaren gebruiken. Een duurzame start! 

De wijze waarop 

Allereerst is het goed om retouren zoveel mogelijk te voorkomen, dat is namelijk het punt van online shoppen een stuk vervuilender maakt. Wanneer je fysiek immers naar een winkel gaat moet je ook erheen rijden, de auto parkeren en vervolgens weer terug. Wanneer je een pakketje laat bezorgen maakt dat weinig uit. Maar het gaat wel uitmaken wanneer je allemaal losse items bestelt, en deze vervolgens weer retourneert. Goede tips hiervoor zijn eerst het vullen van een verlanglijstje in de webshop. En wanneer je zeker weet dat het geen impulsaankoop gaat worden, maar iets is wat je écht wilt, dan kun je het gaan bestellen. Cluster zoveel mogelijk spullen bij één webshop en laat het ook in één keer bezorgen, als dit mogelijk is. Dit scheelt veel aparte ritjes. Ook is het goed je eigen maten bij specifieke merken te kennen en wanneer je twijfelt; lees de reviews. Vaak geven andere klanten hier al aan hoe maten vallen, daar kun je dan enigszins rekening mee houden. Lever vervolgens ook jouw bijdrage aan deze reviews en geef je eerlijke mening! Ohja, en er zijn tegenwoordig ook shops die alleen nog maar elektrisch bezorgen. Als je hier bestelt, is het ook weer een stuk duurzamer dan dat een dieselbusje komt voorrijden.

Tweede kans 

Vintage en tweedehands is helemaal hip én duurzaam. Online kun je ook op deze manier shoppen, namelijk op prachtige sites zoals Vinted en Marktplaats. Wanneer je hier eenmaal de smaak te pakken hebt zul je zien dat het al snel als een hobby zal voelen waarbij je op zoek gaat naar de parels. Een duurzame én leuke manier van online shoppen.  

Kortom, wanneer je bovenstaande als uitgangspunt neemt voor jezelf zul je zien dat je al goede kaders hebt waarbinnen je toch met een goed gevoel online kunt shoppen. En een keer iets retourneren? Daar is dan ook weer niets mis mee!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)