Duurzaam beddengoed: dit zijn onze tips & tricks

Durrzaam en prachtig beddengoed van Yumeko
Durrzaam en prachtig beddengoed van Yumeko

Hoe je écht lekkerder slaapt? Onder fijn beddengoed natuurlijk! Hoe fijn: krakend, fris beddengoed dat zacht aanvoelt en waaronder je heerlijk slaapt. Wij delen onze ervaringen met het beddengoed van Yumeko én hebben een leuk nieuwtje voor je!

We hebben het vaak over duurzame fashion, maar slapen onder verantwoord geproduceerd beddengoed... daar denken we eigenlijk niet vaak over na. Gek eigenlijk. Gelukkig doet Yumeko dat wél. Met hun duurzame bedden- en badgoed laten ze zien dat het gewoon kan: op een betere manier bedlinnen, dekbedden, kussens, handdoeken en andere mooie basics maken. En dat is hard nodig, want wist je dat er voor de productie van een kilo niet-biologisch katoen maar liefst 1 kilo gif nodig is? En dat minder dan 0.1% van het katoen in de wereld Fairtrade is?

Dat is nog eens fijn slapen!
Dat is nog eens fijn slapen!

Duurzaam beddengoed
Heel mooi dus dat Yumeko aan de slag is gegaan om hier een alternatief voor te bieden. Zowel Petra als ik slapen inmiddels onder het zachte, duurzame beddengoed van Yumeko en echt... wat is het verschil met 'gewoon' beddengoed goed te merken! Het is veel zachter, gladder en soepeler. En het slaapt dus ook écht heel veel lekkerder (buiten het feit natuurlijk dat het ook gewoon 'goed voelt' om onder duurzaam beddengoed te slapen). Het is zelfs zo dat ik het verschonen van mijn beddengoed zo lang mogelijk probeer uit te stellen als ik het Yumeko overtrek heb gebruikt, en als ik onder een van de andere overtrekken lig, ik het zo snel mogelijk weer wil wisselen :-). Ik heb trouwens de overtrekset katoen Tencel™ double face rose check/chambray (heel soepel en glad en in twee tinten roze). Petra heeft de overtrekset velvet flanel stone brown (en deze is echt ultiem zacht!).

Beste getest: het 4 seizoenen recycled dekbed van Yumeko
Beste getest: het 4 seizoenen recycled dekbed van Yumeko

Beste getest
Wat echt leuk is om te vermelden: ze zijn onlangs als beste uit de Consumententest gekomen met hun 4-seizoenen recycled dekbed. Dit is gevuld met 70% recyled (eenden- en ganzen)dons en 30% recycled (eenden- en ganzen)veren. De Consumentenbond testte recent dekbedden en het recycled dons dekbed van Yumeko kwam dus als 'Beste uit de Test'. Het 4-seizoenen recycled dons dekbed scoorde hier het best van alle onderzochte donzen dekbedden op het gebied van duurzaamheid, lichtheid, vochtdoorlatendheid en warmte-isolatie. Echt een supermooie opsteker! En ook heel terecht, want als je weet hoe deze dekbedden gemaakt worden...

Gemaakt van gerecycled dons. Mooi!
Gemaakt van gerecycled dons. Mooi!

Voor de hoes wordt gebruik gemaakt van 100% biologisch katoen, GOTS gecertificeerd. Elk donsje en elk veertje wordt zorgvuldig gereinigd. Wow! Zo weet je zeker dat je onder een heerlijk fris, nieuw en schoon donzen dekbed slaapt. Ook leuk: heb je een oud donzen dekbed/kussen? Dan kun je deze meteen laten recyclen door Yumeko zodat er weer een mooi nieuw product van kan worden gemaakt. Ben je dus ook toe aan heerlijk slapen? Moet je echt even bij Yumeko kijken!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)