Dutch Design Week! Ga jij ook?

De expositie ‘Disposition’ van designer Ulrike Jurklies
De expositie ‘Disposition’ van designer Ulrike Jurklies

Aanstaande zondag ga ik naar de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Het grootste designevenement van Noord-Europa! Ruim 2500 ontwerpers presenteren hun werk en concepten tijdens dit 9-daagse event, verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad. Hierbij de onderdelen die ik niet wil missen én een terugblik op vorig jaar. Volgende week blog ik een verslag van mijn bezoek aan de DDW!

De bijzondere expositie ‘Disposition’ van designer Ulrike Jurklies staat hoog op mijn to-do list voor die zondag!! Te zien op de speciale locatie AreaFiftyOne skatepark STRIJP-S. Een ruimtelijke kleurrijke installatie gemaakt van geheel door haarzelf ontworpen behang en kunststof objecten. Prachtig spel van licht en kleur! Lijkt me fantastisch om daar foto’s van te maken.

Stoer Philips-terrein
Stoer Philips-terrein

He oude Philips terrein is een van de hoofdlocaties van dit 9-daagse event. Genoeg te zien en te beleven in deze industriële omgeving! Vanuit hier kun je makkelijk, met een free hop-on hop-off bus of een gratis Volvo taxi, je laten verplaatsen naar andere locaties in de stad!  Je kunt ook sportief een fiets huren die speciaal voor DDW bezoekers beschikbaar worden gesteld. Maar wees er vroeg bij, want veel mensen maken hier gebruik van.

Soms speel je ineens zelf de hoofdrol...
Soms speel je ineens zelf de hoofdrol...

Vorig jaar heb ik ook een hele dag door Eindhoven getourd! Het was heerlijk droog weer. Ik hoop deze zondag ook weer. Je wordt op meerdere plekken verrast door bijzondere exposities waar je soms zelf de hoofdrol in speelt zonder dat je het weet...

Toffe foodtrucks
Toffe foodtrucks

Lekkere hapjes en drankjes kom je overal wel tegen. Zoals vorig jaar deze te leuke Foodtruck met een typische Brabantse specialiteit en leuke quote: ‘Een worstenbroodje in de morgen is een dag zonder zorgen'.

'Recycle' van Harm & Elke
'Recycle' van Harm & Elke

Heel veel designers die al een werkplek/studio hebben in Eindhoven zetten hun deuren open, zodat je een fijn kijkje achter de schermen krijgt! Zoals ook de werkplek van Harm & Elke. Vorig jaar zag ik daar deze wand vol met de mooie porseleinen wandvaasjes ‘Recycle’. Nu inmiddels ook te koop bij Studiodewinkel. Ook een aanrader zijn de werkplekken van Ontwerpduo  en Kiki van Eijk & Joost van Bleiswijk.

Lunchen in het bijzondere gebouw van Piet Hein Eek
Lunchen in het bijzondere gebouw van Piet Hein Eek

De werkplek van Ontwerpduo zit op hetzelfde terrein als het bijzondere gebouw van Piet Hein Eek. Daar raak je niet uitgekeken. En altijd fijn om hier in het bijbehorende café/restaurant neer te strijken voor een goede kop koffie of een lekkere lunch! Laat je heerlijk omwentelen in design en ga naar Eindhoven; de designstad van Nederland! Nog t/m a.s. zondag te bezoeken! Check de site voor alle events en locaties: www.ddw.nl. Veel plezier!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)