Doe mij maar een Tiny House

Slapen in een zeecontainer
Slapen in een zeecontainer

Tiny Houses: ik kan er wel blij van worden. Lekker puzzelen op de vierkante meter, selectief zijn in welke spullen je wel en juist níet in huis haalt, less is more... Hoewel een klein huisje waarschijnlijk leuker is om van te dromen dan om er écht in te wonen. Heel wat anders is het natuurlijk om er een weekend in door te brengen. En nu de herfst dan toch genadeloos is toegeslagen (bleh, die regen!) en de zomervakantie alweer mijlenver achter ons lijkt te liggen, rest ons niets anders dan fantaseren over een weekendje weg. Naar een Tiny House, welteverstaan.

Jammer hè, dat de zomer nu écht voorbij is. En we moeten weer zo lang wachten tot de volgende vakantie! Misschien is een weekendje tussendoor in een Tiny House wel een leuke optie om de herfst een beetje te breken. Ik heb er vandaag al een speurtocht op Airbnb.com op zitten om een paar fijne wishlists aan te leggen. Maar Origineelovernachten.nl is ook een goede tip. Hier maken ze hun naam waar: mocht je op zoek zijn naar een bijzondere overnachting in binnen- of buitenland, dan moet je echt even hier kijken. Zo vind ik deze zeecontainer heel leuk. Je vindt 'm in Netl, een écht tof park bij Giethoorn. Ik ben er een tijdje geleden geweest en kan je vertellen: onthoud deze tip. Je zit hier in een mooi natuurgebied, no plastic-fantastic maar alles - tot en met de speeltuin - is op natuurlijke wijze gemaakt. De zeecontainer ziet er lekker ruig en stoer uit. Doet me denken aan Amsterdam-Noord waar ik gisteren was. 

Design bootje
Design bootje

Het grappige is dat ik altijd val voor woonbootjes. Ja, ook als vakantie-adres. Nu woon ik zelf op een woonboot (dus eigenlijk is het bij mij altijd vakantie, haha) maar ook tijdens een weekendje weg kan ik er maar zo voor kiezen. Deze woonboot is in feite een Tiny House op het water. Een TinyFloat dus, in Andijk aan het IJsselmeer. Basic maar mooi. I love!

Aan het strand
Aan het strand

Deze dan. Vanuit dit huisje loop je zo het strand van het Veluwemeer op. Wat een superleuk vormgegeven Tiny House is dit. Met recht een Tiny House beach edition. Slapen doe je beneden op op de vide, waar ook twee matrassen liggen.

Huisje van karton
Huisje van karton

Dit Tiny House is gemaakt van... karton! Ja, echt waar! Hij staat aan de rand van de Biesbosch en is helemaal duurzaam gemaakt. Hierin ga je back to basic, maar toch kom je niets tekort. Een supergaaf project en het zusje van de Wikkelboat.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)