DIY thee maken: van hot tot ice cold

Lekker zelf aan de slag!
Lekker zelf aan de slag!

Het weer doet ons de laatste tijd nog niet aan de zomer denken, maar als het eenmaal zover is, dan is een kop ijskoude icetea precies wat je wil. Perfect om je dorst mee te lessen. Voor nu heb ik liever de gloeiend hete versie. Waterkoker aan, theezakje erin, eruit en klaar. Veel te simpel eigenlijk, veel leuker om het zelf te maken!

Geloof het of niet, maar je kunt zelfs een geheel eigen theemelange maken. Heb je gelijk een heel assortiment tea blends die het beste bij jouw smaak én gezondheid passen. Elk ingrediënt heeft namelijk wel iets in zich dat goed is voor lichaam, ziel of geest. Neem bijvoorbeeld gember. Stop je dat in je thee, dan werkt het kalmerend en helpt het tegen misselijkheid.
.
De gloeiend hete variant
Je komt aan die ingrediënten door losse thee te kopen. Dus niet je theezakjes ontleden. Losse thee vind je bij Lemonpoppytea.com. Daar shop je de mooiste kruidentakjes in prachtig vormgegeven doosjes. En het verhaal erachter is heel bijzonder! Lees het hier.

Thee met een verhaal
Thee met een verhaal

Nog meer variatie nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij het thee assortiment van Dille-kamille.nl. Hier vind je ook gelijk de thee accessoires die je nodig hebt om je zelfgemaakte thee te voltooien. Een thee-ei - in de vorm van een vogeltje - bijvoorbeeld. Vul het voor de helft met losse theeblaadjes en hang het vervolgens in een leuke theepot.

Losse thee en thee accessoires van Dille & Kamille
Losse thee en thee accessoires van Dille & Kamille

Leuk het op!
Die leuke theepot scoor je bij Villajipp.nl. Met deze theepot van HK Living waan je je even back to the seventies én heb je er een pronkstuk bij op tafel. Ook vind je er theemokken in dezelfde stijl. Zie ze shinen. Laat de visite maar komen!

Prachtig theeservies van HK Living
Prachtig theeservies van HK Living

Ben je een diehard theeliefhebber en wil je nog een stapje verder? Maak er dan een feestje van met de te gekke Steam Waverz van – je verwacht het niet - Steamwaverz.nl. Leg eenvoudig de Wavers op de rand van je kop en je thee ademt de accessoires tot leven. Hoe leuk?!

Heel aandoenlijk deze Steam Waver!
Heel aandoenlijk deze Steam Waver!

De ijskoude variant
Voor deze variant hoef je iets minder moeite te doen. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten wel in huis. Het recept vind je hier. En voor het zakje thee heb ik nog wel een goede tip: Gewoonkunst.com. Hier vind je thee waar je blij van wordt. Vooral de hipster tea past goed bij dit recept.

De hipster tea van TEAmwork
De hipster tea van TEAmwork

Zo, nu kun je eindelijk comfortabel wegzakken in je stoel of bank en genieten van je heerlijke zelfgemaakte thee. Smaakt opeens veel lekkerder, of niet? 😉

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)