Dit zijn de trends op het gebied van... slapen!

Dit zijn de trends op het gebied van... slapen!
Dit zijn de trends op het gebied van... slapen!

Huh? Trends op het gebied van slapen? Jawel, die zijn er. En we weten niet hoe het met jou zit, maar wíj krijgen meteen zin om ons mandje in te duiken...

Je bed hoort toch wel een van de fijnste plekken in je huis te zijn. En steeds meer realiseren we ons hoe belangrijk een goede nachtrust is. Om maar een paar voordelen te noemen: een goede nachtrust zorgt ervoor dat je uitgerust bent, dat je lekker veel energie hebt om overdag van alles te doen, dat je je beter kunt concentreren en lekker in je vel zit. Ook op de lange termijn heeft een goede nachtrust positieve effecten: het verkleint de kans op aandoeningen als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en dementie. Dus je snapt: lekker (kunnen) slapen is echt super belangrijk.

Napercise & bed rotting 

Niet zo gek dus dat steeds meer bedrijven handig inspelen op onze voortdurende behoefte aan slapen als Doornroosje. Neem de sport & healthclub David Lloyd. Zij introduceerden een aantal jaar geleden de napercise: een workout waarbij je drie kwartier heerlijk onder een dekentje ging slapen. Beoefenaars kwamen na drie kwartier volledig opgeladen en fit de ruimte weer uit :-). En op TikTok ontstond er afgelopen periode onder jongeren een grote hype rond 'bedrotting', oftewel: lekker de hele dag in je bed chillen, Netflixen, snacken en scrollen. Die arme Gen-Z'ers zijn uitgeput van de hele dag sociaal doen, studeren en werken. En tja, dan is zo'n dagje lekker in je bed bivakkeren kennelijk dé manier om een beetje bij te tanken. Experts zijn overigens een andere mening toegedaan, maar oké. Zij zeggen dat als je niet lekker in je vel zit of wanneer je heel moe bent, je beter lekker naar buiten kunt gaan en eventueel een powernap van tien à twintig minuten kunt nemen. 

Vroeg naar bed

Een goede nachtrust begint wat ons betreft toch echt bij de basis: een fris, goed liggend matras. 't Liefst van natuurlijke materialen en natuurlijk goed ademend. Zo'n matras waarbij je 's ochtends in je hele lijf voelt: 'Goedemorgen! Ik ben uitgerust!' Leuk weetje trouwens: vooral jongvolwassenen slapen tegenwoordig steeds langer en ze gaan steeds vroeger naar bed. Het is inmiddels volstrekt normaal om rond de klok van negen al je mandje op te zoeken, schreef The Wall Street Journal in een artikel met de naam 'The Hottest New Bedtime'. Het prioritizen van een goede nachtrust wordt steeds normaler en da's best een gezonde ontwikkeling. En lukt het je niet om de slaap te vatten? Tegenwoordig zijn er allerlei lavendelsprays voor op het hoofdkussens en zelfs speciale 'inbakerzakken' voor volwassenen te koop. Persoonlijk houden we het graag op lekkere sokken (warme voetjes) en een open raam (fris hoofd) tijdens de nacht. En natuurlijk een matras dat ons past als een heerlijke jas. Sleep tight.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)