Dit zijn de trends in buitenverlichting

Handig: mobiel licht
Handig: mobiel licht

We zien de tuin steeds meer als het verlengde van de woonkamer en daar hoort een slim lichtplan bij! Wat zijn dé trends op het gebied van buitenverlichting in 2021? Showtime!

Trend 1: mobiel licht
De ene keer zoek je beschutting onder de veranda, de andere keer wil je genieten bij de vijver. Oftewel: je tuin heeft vast meerdere plekken om de avonden in ontspannen sfeer door te brengen. En omdat je misschien niet overal verlichting in je tuin hebt, is een lamp die je gemakkelijk meeneemt wel zo handig. Zo'n draadloze LED buitenlamp als deze 'Reality Aruba' van Trio Leuchten is ook nog eens heel energiezuinig. Je zet 'm alleen aan als je 'm gebruikt én hij beschikt over een zuinige LED-lamp. Mooi design, multifunctioneel. Want ook in huis is dit een fijne aanwinst! 

Ideaal zijn buitenlampen met een sensor
Ideaal zijn buitenlampen met een sensor

Trend 2: buitenlamp met sensor
Doordat we het afgelopen jaar zoveel thuis waren, hebben veel mensen flink geïnvesteerd in de tuin. Mooie luxe meubels, chique barbecues, prachtige tuinaccessoires... Maar al die schatten zijn kwetsbaar als ze zo buiten staan. Juist daarom is tuinverlichting met een ingebouwde bewegingssensor populairder dan ooit. De verlichting gaat alleen aan als er iemand in de buurt komt. En tja, inbrekers hebben er een hekel aan om in the spotlights te staan dus van de aanschaf van tuinverlichting met een bewegingssensor ga je geen spijt krijgen. 
.
Trend 3: energiezuinige LED-verlichting

We noemden het al even: de energiezuinige LED-lamp. Eigenlijk mag LED-verlichting niet ontbreken in je lichtplan. LED-lampen gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen en halogeenverlichting. Ze geven veel minder warmte af en zijn er tegenwoordig in vele warme tinten. Wil je graag dat jouw tuin de hele avond en nacht verlicht is? Dan zijn LED-lampen dus zeker een slimme keuze. En kies dan voor buitenlampen met een schemerschakelaar. Deze gaan pas aan als het donker genoeg is. Komt 's ochtends de zon weer op, dan gaan ze automatisch uit. Zo loop je niet het risico dat je de tuinverlichting per ongeluk overdag laat branden en bespaar je fors op je energierekening.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)