Dit zijn de leukste glampings van Nederland!

Camping Bij Ons in Groesbeek
Camping Bij Ons in Groesbeek

Op vakantie in Nederland? Dan gaan we het liefst naar een leuke glamping! Van safaritent tot pod, van tiny house tot tipitent: we zetten de leukste glampings van ons land op een rij. Sommige bezochten we hoogstpersoonlijk, andere kregen we ingefluisterd door vriendinnen en volgers. Eén ding weten we zeker: hier wil je naartoe ! En mochten ze nu bommetje vol zitten (en die kans is er, het zijn immers ont-zet-tend leuke plekken), dan zet je ze gewoon op je wishlist voor de nazomer, volgend voorjaar of volgende zomer. En let op: we blijven deze lijst aanvullen, dus kom gewoon elke week even kijken welke adressen we erbij hebben gezet!

Camping Bij Ons - Groesbeek
Eerder deze zomer streken wij neer op deze té leuke camping Bij Ons onder de rook van Nijmegen en er was maar één nadeel. We waren er te kort. Wat een toffe plek is dit. Plenty ruimte (zowel voor je eigen tent, caravan of busje als de te huren domes, tiny houses en tipi's), gezellige pizza-avonden en een hoop stylish elementen. Jaja, hier snappen ze wat Gastvrijheid is (let op de hoofdletter G!). Zussen Natasje en Rita houden enorm van stylen en inrichten (komt goed uit, wij ook!) en hun mannen zijn van die aanpakkers die van elk idee een succes weten te maken. Een gouden combi, deze vier ondernemers! Wij werden erg blij van de rij Weltevree's op een rij (daar bakken ze dus die heerlijke pizza's in die je tijdens een van de vermaarde aanschuiftafelavonden kunt verorberen), de heerlijke latte en het speelveld achter de camping. Hier wil je zijn met je kids, kunnen ze lekker spelen in het beekje achter de camping. Of ga gewoon samen, er is van alles te doen op de camping zelf of in de omgeving (Nijmegen en Arnhem zijn dichtbij!).

De Karavaan bij camping Buitengoed De Boomgaard.jpg
De Karavaan bij camping Buitengoed De Boomgaard.jpg

Buitengoed De Boomgaard - Bunnik (bij Utrecht)
Lekker centraal gelegen in Nederland, op een paar minuten van Utrecht, vind je Buitengoed De Boomgaard. Een kleine maar o, zo fijne glamping met een mini-meertje, safaritenten, boomgaardlodges en vrije plekken. Ook erg leuk: deze gepimpte caravan Karavaan. Wat een ontzettend leuk ding, je krijgt er een echte retro-belevenis bij. De safaritenten en boomgaardlodges zijn ook erg fijn, als je geen eigen plekje hebt. 

Deze vliegende caravans vind je bij De Vreemde Vogel
Deze vliegende caravans vind je bij De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel - Vlaardingen
Ze noemen zichzelf een buitenhotel en inderdaad: de luxe straalt ervan af, maar stiekem mag hij wat ons betreft mee in de glampings want tja - ze hébben er caravans. Die hangen meters hoog in de lucht, maar toch. Er zijn ook safaritenten. Je kunt er zelfs slapen in een vliegtuig en als je het echt even anders-dan-anders wilt: boek dan zo'n vogelhuisovernachting voor een ultieme nooit-meer-te-vergeten beleving. Kortom: De Vreemde Vogel doet z'n naam eer aan. We zijn hier ooit geweest en o, o, o wat was dat leuk. Wil je er deze zomer nog logeren? Kán, maar het is zoeken naar een plekje. We zagen nog wel wat groene opties hier en daar, en dat betekent dat er nog plek is. Gewoon even bellen en kijken wat er nog vrij is. En anders onthouden voor een andere keer! Té leuk.

Een laidbackshackl bij De Lakens
Een laidbackshackl bij De Lakens

Camping De Lakens - Bloemendaal
Tenzij je laat in de zomer nog vakantie hebt, is dit er eentje om op je wishlist voor later te zeten. Camping De Lakens in de duinen van Bloemendaal is een begrip bij glampingminnend Holland en dat is duidelijk te merken, want deze hotspot zit tot en met de derde week van augustus mutjevol. 'n Geluksvogel ben je dus, heb je hier al je plekje geboekt voor zomer 2020. Of gewoon een ontzettende slimmerik, want deze camping staat erom bekend dat hij al ver van tevoren vol zit. Wat er dan zo leuk aan is? De accommodaties (wij vinden de Airstreams en de Laidbackshacks dus echt geweldig), de wellnessfaciliteiten (denk: sauna, beautybus, zelfs yogaweekenden) en gewoon die te gekke overnachtingsmogelijkheden in stijl.

Ook leuk: een greenhouse bij Het Buitenland
Ook leuk: een greenhouse bij Het Buitenland

Camping Het Buitenland - Nieuw Amsterdam
Ja ja ja, we weten het: de camping Het Buitenland in het Drentse Nieuw Amsterdam is ongekend populair dus hij is zo ongeveer volgeboekt deze zomer. En toch moet hij erbij op deze lijst want 1. Je weet nooit, misschien komt er een plekje vrij (tip: laat je op de wachtlijst zetten en ga gewoon keihard duimen). 2. Misschien wil je wel in de nazomer of in het najaar nog een weekendje weg en 3. Zorg er gewoon voor dat je zo snel mogelijk een boeking maakt voor volgend jaar, want vorig jaar wilde je hier ook al heen. Toch? Anyway. Dit is dus een Heel Leuke Glamping. Waarom? De huisjes zijn te gek. Denk aan een Greenhouse (een stylish ingerichte glazen kas), houten tipi's en een gele bus zoals we 'm nog kennen uit de jaren '80. Oja, er is ook plek voor je eigen tent of caravan. Alleen niet deze zomer. Sorry, mensen. Maar einde zomer zijn er nog plekken, dus bedenk ook hoe leuk het is om in september een weekendje te komen nazomeren!

Trekkershutje bij Zonzeestrand
Trekkershutje bij Zonzeestrand

Zonzeestrand in Callantsoog
Duynlodge, Strandlodge, Tipitent, Beachlodge of gewoon dit Trekkershutje: je vindt ze allemaal bij Zonzeestrand.nl in het Noord-Hollandse Callantsoog waarvan ze zeggen dat je er de meeste zonuren van ons land vindt. Hm, was dat niet in Zeeland? Hoe het ook zij: de zon schijnt hier vaak uitbundig. Ideaal om ook lekker nog even een strandtentje mee te pakken! Het trekkershutje is namelijk op bepaalde dagen nog boekbaar en dat is een schatje hoor lieve mensen. Klein maar fijn. Sowieso is de camping een topplek dus daar ga je je sowieso wel vermaken.
Nog meer super toffe overnachtingen? Check onze blogs over de leukste pop-up campings, de gaafste campers, en overnachten in boomhutten!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)