Dit zijn de leukste activiteiten op de Waddeneilanden 

Dit zijn de leukste activiteiten op de Waddeneilanden
Dit zijn de leukste activiteiten op de Waddeneilanden

Heb jij een vakantie naar de Nederlandse Waddeneilanden al eens overwogen? Boek een hotel op Vlieland, huur een vakantiewoning op Terschelling of neem je tent mee naar Schiermonnikoog. De Waddeneilanden bieden rust, ruimte en tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Op het moment dat je op de veerboot naar de verschillende eilanden stapt, heb je het gevoel écht even weg te zijn van huis. Het maakt een vliegreis naar het zuiden van Europa overbodig.

Zie hier de verschillende vakantiehuizen op Texel, Vlieland en bijvoorbeeld Ameland. Het maakt het makkelijker om tot een geschikte accommodatie te komen voor jouw verblijf op het eiland. Houd er rekening mee dat de Waddeneilanden populair zijn in de zomermaanden. Het maakt het belangrijk om een accommodatie vroeg in het jaar te boeken. 

Huur fietsen en verken het eiland tijdens een fraaie fietstocht

Op ieder van de Nederlandse Waddeneilanden vind je verhuurders van fietsen. Je kunt hier terecht voor een normale stadsfiets, maar bijvoorbeeld ook voor een tandem of elektrische fiets. Zeker de elektrische fietsen zijn vaak al vroeg op de dag verhuurd; soms zijn er zelfs helemaal geen elektrische modellen meer verkrijgbaar door eerder geplaatste boekingen. Zorg er dus voor dat je de reservering bij de fietsverhuurder tijdig plaatst. De Waddeneilanden beschikken allen over een fraai netwerk van fietspaden. Ze laten je het eiland op een ontspannen, veilige manier verkennen. 

Met een terreinwagen over het strand 

Wil je de Waddeneilanden vanaf het strand bekijken? Kies in dat geval voor een rondtocht over het eiland met een terreinwagen. Je bestuurt de terreinwagen niet zelf; je krijgt een chauffeur mee die je meeneemt langs de mooiste plekken van het eiland. In plaats van een rondtocht over het strand, zou je ook voor een boottocht langs de eilanden kunnen kiezen. Als je geluk hebt, kom je onderweg zeehonden tegen. Een derde optie: paardrijden op het strand! 

Blokarten en beachgolf op het strand 

Er is nog veel meer mogelijk op de stranden van de Waddeneilanden. Kijk ook eens naar blokarten, waarbij de wind voor de brandstof van je kart zorgt. Zeker wanneer het hard waait, voorziet het je van de nodige adrenaline onderweg. Iets minder spannend, maar net zo leuk: beachgolf op het strand. Het is onder meer mogelijk op het strand van Texel. Bij beachgolf krijg je ondersteuning van een ervaren instructeur. Niet alleen leuk om zelf te doen; doe het samen met je gezin of een vriendengroep. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)