Dit zijn de kersttrends van 2020

Deze cadeautjes passen door de brievenbus
Deze cadeautjes passen door de brievenbus

Kerstmis 2020... één ding is zeker; het wordt anders dan alle voorgaande jaren. Opvallend: de winkelstraten waren dit jaar eerder dan ooit in kerstsferen gehuld. Al eind oktober leek het ergens midden december te zijn. Kerstversiering all-over. Maar wat zijn dé kersttrends voor in huis dit jaar? Wij zochten het uit... Ho, ho ho: here we go!

1. Cadeautjes... door de brievenbus
Nee, het wordt hoogswaarschijnlijk niet met de gehele familie inclusief ome Jan, tante Sjaan, je schreeuwende neefjes, je immer roddelende schoonzus én de kinderen van de ex van je broer aan tafel. Of misschien ook wel, maar dan niet allemaal tegelijk. Nouja, waar ik naartoe wil: we gaan dit jaar misschien niet iedereen 'live' zien maar willen natuurlijk wel als een soort van kerstman voor de dag komen. Dus wat doen we? We shoppen cadeautjes online en toveren de postbode om tot kerstman die ho-ho-ho zingend de pakjes in de brievenbus doet. Dus: brievenbuscadeaus, dé hit van 2020. Dit zien we al sinds maart, en neemt deze periode ongekende vormen aan. Hier twee geweldige tips voor iemand die je op afstand wilt verrassen: een Bloomery Kerstmis en dit überschattige dennentakje in glazen vaasje. Komen in een brievenbuspakketje, zorgen gegarandeerd voor een warm hart.

Zulke leuke adventkalenders!
Zulke leuke adventkalenders!

2. Adventkalenders
Steeds populairder worden ze: adventkalenders. Dat wordt elke dag vanaf 1 december aftellen naar Kerstmis door iedere dag een vakje van een mooie kalender open te maken. Met steeds weer een verrassing. Booming bij grotere ketens als Rituals, the Body Shop, Douglas en Lush. Maar hé ('ho!'), die grote ketens komen de winter wel door, waarom niet een toffe aftelkalender zoeken van een kleinere, wat meer originele aanbieder? Wij zeggen: we love. Dus zochten we uit waar je dit jaar écht originele aftelkalenders vindt en ja hoor, we hebben er een paar gevonden. Hier onze favorieten:
* Keecie - ons favoriete tassenlabel. Komt dit jaar met een originele adventkalender: in de hele maand december krijg je bij je bestelling een fijne korting of een cadeautje van een van Keecie's designervrienden. En wij weten: die vriendengroep is top. Dus, zet zo'n tas maar op je kerstwishlist dit jaar (wij gingen je al voor) en wacht af welk cadeautje erbij zit van bijvoorbeeld Jurianne Matter, Studio Roof of Momantai. Owww. Heerlijkheid.
* Pimpjetafel komt met de Countdown Box. Leuk joh. Geef deze box met Kerstmis aan je moeder, zus of tante, en op alle dagen tot aan oud&nieuw mag er elke dag een pakje opengemaakt worden. Niet stiekem gluren in het lijstje wat erin zit als je op deze link naar de Countdown Box klikt. Hebben wij wel gedaan en tja... We zullen het maar gewoon zeggen. Wij hebben de countdown box nu ook op onze wishlist staan, hahaha (hohoho).
* Erg leuk van Kaya Sieraden is deze surprise kalender waarbij je zeven dagen voor kerst een prachtig zilveren armbandje met steeds weer een bedeltje vindt, zodat je een bedelarmbandje bij elkaar spaart. Een beauty. Ontzettend mooi en bijzonder. De aftelkalender is een limited edition (dus je moet er snel bij zijn, no pressure) en is er zowel in kinder- als volwassen maat.
By the way: check ook deze hele speciale Advent-giftbox van Monsak met duurzame handgemaakte cadeaus. Yay!

Dit zijn de kersttrends van 2020
Dit zijn de kersttrends van 2020

3. Tijgers, ijsjes en handtassen in je boom
All-over-the-top kerstdecoratielabel Vondels.com (waarom moeten we altijd aan Gordon denken als we dit merk zien langskomen?) verrast ons sinds een paar jaar elke keer weer met kerstballen nieuwe stijl. Of eh, kerstballen zie je er eigenlijk niet. Wél voor in de boom: rollerskates, ijsjes, flamingo's en alles wat maar enigszins on trend is. Onze tip: shop hier elk jaar een paar van die überkitscherige kerstdecoraties voor in de boom, en na een paar jaar heb je voor jezelf een heuse geschiedenis opgebouwd. We weten niet hoe het met jou zit, maar wij weten al welk item dit jaar de piek wordt...

Geweldige kerstkaarten-actie met o.a. Stationery Store en Villa Madelief
Geweldige kerstkaarten-actie met o.a. Stationery Store en Villa Madelief

4. Echte kerstkaarten. Ja, échte!
Géén online kerstkaarten dus, maar heel echte kerstkaarten van papier. Met liefde uitgekozen, met een warm hart beschreven, door sneeuw en hagel bezorgd door de (ho-ho-ho) postbode en met een zachte plof bezorgd op de deurmat. We hebben de afgelopen tijd ontzettend veel geweldige kerstkaarten zien langskomen. Laten we daarom dit jaar massaal weer échte kerstkaarten gaan versturen. Net als vroeger. Wij doen alvast een voorzet en hebben de komende tijd tot aan kerst een geweldige actie op Instagram. We laten hier de allerleukste kerstkaarten langskomen van shops als Stationery Store en Villa Madelief. Houd ons Insta-account dus goed in de gaten en bedenk wie jij wilt verrassen met zo'n kaart. Stuur bij elke kerstkaarten-post ons een DM met de naam en het adres van degene die jij zo'n mooie kaart gunt. Bij elke insta-post van ons worden er door de betreffende webshop tien kerstkaarten gratis opgestuurd, vergezeld van jouw persoonlijke boodschap. Leuk hè. Wij houden van dit soort hartverwarmende acties.

Handgekleurde kaarsen van Frau Gold, kerstkaars van Zoedt en geurkaarsen van Zusss
Handgekleurde kaarsen van Frau Gold, kerstkaars van Zoedt en geurkaarsen van Zusss

5. Candlelight
Ligt het nou aan ons? We zien overal de mooiste kaarsen opduiken. Geweldige handgekleurde kaarsen zoals deze persoonlijke favoriet van Frau Gold, een geweldige webshop die je bij onze Duitse zus vindt. Of deze gradient-kaarsen van Momantai die we al een aantal jaren kennen, maar die nu weer verrast met nieuwe kleuren. Maar ook veel gespot: (geur)kaarsen in kerstfeer, zoals deze geurkaars van Zusss en deze kaars van Zoedt.nl die we bij Bynoth.nl zagen. Heerlijk: wij zijn gek op geurkaarsen. Echt zó gezellig, die kerstsfeer.

Nou, we gaan maar eens een kerstboom scoren. Je kunt er dit jaar niet vroeg genoeg bij zijn.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)