Dit zijn de fijnste plaids & kussens van deze winter

Zelf aan de slag met armbreien
Zelf aan de slag met armbreien

Juist nú hebben we de behoefte om het in huis warm en gezellig te maken. Gelukkig hebben wij bij Flavourites een fijne neus voor heerlijke plaids en mooie kussens, en delen we onze favorieten van dit moment graag met je! Van DIY handgebreid plaid tot toffe kelimkussens.

Meer dan ooit is de term 'cocoonen' van toepassing. Ooit bedacht door trendwatcher Faith Popcorn als 'the impulse to stay inside when the outside gets too tough and scary' (Wikipedia). Dus wat doen we? Het thuis extra gezellig maken. Dit is dé tijd om jezelf te verwennen met een zacht plaid voor op de bank of nieuwe kussens. En er zijn zoveel mooie producten te koop! Een van de allerleukste vondsten vind ik toch wel deze handgebreide beauty van September18.nl. Denk niet dat iemand anders deze voor jou heeft zitten breien. Nee, dat mag je zelf doen! Handen uit de mouwen dus. Letterlijk en figuurlijk, want je shopt hier een box van 3 of 5 (!) kilo wol, waarmee je zelf een plaid gaat armbreien. Moeilijk? Welnee, een kind kan de was doen. Zie ook de video onder aan dit blog. Je krijgt er ook een uitgebreide instructie bij. Ook te gek om cadeau te doen, toch? Leuk trouwens: je krijgt nu € 5,- korting met de code S18FRIEND!

Warm plaid, te koop bij Bynoth.nl
Warm plaid, te koop bij Bynoth.nl

Dit plaid is van Zusss en vond ik bij de fijne webshop Bynoth.nl. Lekker neutraal in zand, past als een kameleon in elk huis en het plaid is lekker groot. Ook in grafietgrijs!

Geweldige kelimkussens van The Kindreds. Foto links: Styledbysabine.com
Geweldige kelimkussens van The Kindreds. Foto links: Styledbysabine.com

Van Thekindreds.com zijn deze toffe kelimkussens. Een prachtig upcycled product, want de kussens worden in een atelier in Turkije met de hand gemaakt van kelims. Stuk voor stuk unieke exemplaren die dus ook nog eens een goed verhaal hebben.

Plaid van Ferm Living
Plaid van Ferm Living

Dit vind ik dus ook een geweldig plaid met heel mooi patroon. Ik vond dit prachtige plaid bij Wonenmetlef.nl, het is van Ferm Living. Geweldige kleurencombi, bijzondere print. Het leuke is dat 't met een bijzondere techniek is gemaakt, waardoor het er van voren anders uitziet dan aan de achterkant. Kun je dus ook leuk mee afwisselen!

Héél mooi, van Nin-nit
Héél mooi, van Nin-nit

Liefhebbers van prints en sprekende kleuren mogen een bezoekje aan Nin-nit.nl echt niet overslaan. Dit is een nog niet zo bekend, maar o zo mooi Nederlands label. Alle producten zijn op elkaar afgestemd, dus je kunt volop combineren. Houd je het liever rustiger, dan is een neutrale basis aangevuld met een of enkele items van Nin-nit ook supermooi. Mijn persoonlijke tip: dit plaid doet het ook erg goed als wandkleed! En check ook even de bijpassende kussens.

Amsterdamse kussens van Locals Amsterdam
Amsterdamse kussens van Locals Amsterdam

Bij Locals Amsterdam verkopen ze producten die zijn gemaakt door Amsterdamse designers. Leuke insteek vind ik dat. Deze kussens zijn superzacht (want: gemaakt van duurzaam microfluweel, dat klinkt geweldig!) én ze hebben een bijzonder verhaal. De kussens hebben een handgemaakte applicatie van typische Amsterdamse grachtenpanden. De kussens worden gemaakt door kansarme vrouwen - per kussensloop duurt het maar liefst vijf uur om 'm te maken. Een prachtig cadeau voor álle liefhebbers van Amsterdam! Te koop in ecru, antraciet en  - hoe kan het ook anders - oranje.

Dubbelzijdig van Pillah Studio
Dubbelzijdig van Pillah Studio

Deze is van Pillah Studio en is te koop bij Nouss Concept Store. Pillah ken je misschien van de mooie grafische prints. Hij is gemaakt van gerecycled katoen en de ene kant is offwhite, de andere kant antracietgrijs. Héél mooi.  

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)