Dit zijn de beste landen om als expat naartoe te gaan

Dit zijn de beste landen om als expat naartoe te gaan
Dit zijn de beste landen om als expat naartoe te gaan

Droom je van een leven als expat? Wonen in een zonnig land, meer ruimte om je heen en nieuwe vrienden voor het leven maken? Dan kan de zoektocht naar het perfecte land beginnen. En dat is niet gemakkelijk, want elke levensfase stelt andere eisen aan een expatland. ExpressVPN deed onderzoek naar de beste landen per levensfase. Lees én fantaseer mee, en wie weet pak jij over een tijdje je koffers om een tijdje in het buitenland te gaan wonen.

's Ochtends eerst een yogasessie onder de palmbomen. Daarna je mails wegwerken en een paar calls doen. In de middag een adviesrapport schrijven en op tijd de laptop dicht om lekker te gaan hardlopen op het strand. 's Avonds met je nieuwe groep internationale vrienden borrelen in een gezellig eetcafé. Klinkt goed, of niet? Veel mensen dromen van een leven in het buitenland. Ideaal als je nog geen kinderen hebt, want 'nu heb je nog alle vrijheid', wordt er dan gezegd. En heb je eenmaal jonge kinderen, dan is het dé tijd. Kleine kinderen zijn immers flexibel! Zijn ze groter? Dan is het fantastisch om je kinderen internationaal te laten opgroeien. Daar plukken ze immers hun leven lang de vruchten van, toch? En zijn de kinderen de deur uit, dan heb je alle vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Kortom: elke levensfase biedt wel kansen om een leven als expat te starten. Maar welk land kies je?

ExpressVPN deed onderzoek naar de beste landen om te wonen en te werken per levensfase. De highlights uit het onderzoek zetten we op een rij.

Expats met een gezin


Heb je kinderen? Dan wil je goede scholen, genoeg speel- en sportmogelijkheden en een veilige buurt. Perfecte locatie: Melbourne. Deze stad staat bekend om z'n leefbaarheid. Veel groen, een fijne sfeer en een perfecte ligging. De stad is groot en biedt alles wat je nodig hebt, maar voelt toch intiem. Mocht je Australië net even te ver weg vinden, dan is Bangkok misschien een beter alternatief. In Thailand zijn kinderen werkelijk óveral welkom. En dan de vriendelijke cultuur, het heerlijke eten en niet te vergeten de mogelijkheid om in de weekenden en vakanties fantastische uitstapjes te maken! Maar eerlijk is eerlijk: je moet het maar aandurven om je je kinderen zo ver weg te gaan wonen. Toch liever binnen Europa? Denk eens aan Kopenhagen of Stockholm. Beide prachtige steden waar je je thuis zult voelen. Alles is top geregeld, de Scandinavische mentaliteit staat niet ver van de onze en in de weekenden zit je zó in de natuur. Uitzicht op een meer of op zee is eenvoudig te regelen. En wil je even terug naar Nederland, dan ben je er binnen no-time.

Werken op afstand

Is online werken jouw ding? Dan is één ding in elk geval belangrijk: een veilige, stabiele internetverbinding. Bali trekt tegenwoordig veel remote workers aan. En dat is niet heel gek. Hier schijnt altijd de zon - op die enkele tropische regenbui na -, kun je surfen, zonnen, het prachtige landschap ontdekken en ook nog eens heerlijk eten. Er wonen en werken veel (jonge) mensen, dus je hebt snel een nieuwe vriendengroep gecreëerd. En wat dacht je van het Portugese Madeira? Dit eiland ligt in de Atlantische Oceaan, een stuk boven de Canarische Eilanden. Madeira is de afgelopen jaren in razend tempo populair geworden bij expats. De faciliteiten zijn er perfect, het klimaat is fijn, de natuur is er prachtig en het is niet te ver, maar toch ben je er in een totaal andere wereld. En wat dacht je van Tallinn, in Estland? MIsschien niet de stad die als eerste in je opkomt, maar Tallinn is echt een top keuze voor expats! De stad is compact en heeft een mooie architectuur, er zijn veel goede restaurants en de stad staat bekend om succesvolle start-ups. Kortom: inspiratie genoeg!

Carrière maken of uitrusten van het werken?

Wil je nog volop carrière maken? Dan bieden steden als Dubai, Singapore en Berlijn superveel mooie mogelijkheden. In deze steden draait alles om work hard, play hard. Overdag hard werken en carrière maken, 's avonds en in de weekenden flink ontspannen. Het kan er allemaal! En heb je je werkende leven achter je en wil je vooral relaxen en genieten? Dan zijn Goa in India, San José in Costa Rica en Grand Baie op Mauritius wel héél aangename bestemmingen. Alhoewel je vooral bij deze laatstgenoemde waarschijnlijk heel wat spaarcentjes bij je moet hebben, en daar moet je dan weer hard voor gewerkt hebben - in binnen of buitenland. Op naar avontuur!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)