Deze zwarte tandenborstel is heel groen

Deze zwarte tandenborstel is heel groen
Deze zwarte tandenborstel is heel groen

Bij het Nederlandse Smyle draait het allemaal om het creëren van een plasticvrije badkamer. Hoe ze dat doen? Door duurzame alternatieven te maken die er ook nog eens verdomd fraai uitzien!

Levenslange garantie

Ik zag het al een poosje voorbij komen op de socials, en eerlijk is eerlijk, mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Want zeg nou zelf, een duurzame tandenborstel die je maar een paar keer per jaar hoeft op te laden en waar je levenslange garantie op krijgt, dat is toch een trigger van jewelste. Lang verhaal kort: snel een tandenborstel en een Smyle groot pakket besteld en aan de slag met die super sonische milieuvriendelijke elektrische tandenborstel!
.

Dit is 'm dan, die stijlvolle zwarte sonische elektrische tandenborstel
Dit is 'm dan, die stijlvolle zwarte sonische elektrische tandenborstel

Vier keer per jaar opladen

Wat een feest om dit pakket te ontvangen, want behalve de super coole zwarte tandenborstel, kregen we ook twee bamboe opzetborstels, 125 tandpasta tabletten en een glazen bewaarfles, flosdraad, een reisbakje en last but not least een tongschraper. Mooi compleet pakket voor een goede mondverzorging!
.
Leuk om te weten, is dat - in tegenstelling tot alle andere elektrische tandenborstels - de Smyle borstel geen lelijke kabel met stekker heeft maar een stijlvol usb oplaadstation. En omdat je ‘m maar een aantal keer per jaar een nachtje hoeft op te laden, is het dus niet nodig dat de oplader op je wastafel blijft liggen. Ziet er een stuk mooier en vooral opgeruimder uit.
.
Het poetsen was eerlijk gezegd wel even wennen, na jaren gepoetst te hebben met Oral B. De geluiden zijn anders, de pulsaties zijn anders en je maakt een poetsbeweging. Daar komt bij dat je bij deze tandenborstel kunt kiezen uit verschillende poetsstanden, dat is echt zo anders! Maar na een weekje voelde het al heel normaal. En het is een heel fijn idee dat de borstels zijn gemaakt van bamboe in plaats van plastic, met zachte haren borstelharen die BPA-vrij zijn. Veilig én duurzaam dus!

Het grote Smyle pakket
Het grote Smyle pakket

Crush, brush, smyle

Wist je dat poetsen met tabletjes in plaats van tandpasta goed nieuws voor je portemonnee is? Je doet veel langer met je voorraad omdat je nooit te veel gebruikt en er niets achterblijft in de verpakking. Het is ook goed nieuws voor het milieu, want in tandpasta tabletjes zitten geen microplastics en je gebruikt niet langer single use plastic. Dat scheelt al gauw een plastic verpakking per persoon per maand. Je doet ze zo vanuit het papieren zakje in een glazen fles of ander afsluitbaar bakje.
.
Ook voor tabletjes geldt dat je er even aan moet wennen, vooral omdat ze in het algemeen een stuk minder schuimen dan tandpasta. Maar psst, geheimpje: dat schuim heeft helemaal geen functie behalve dan ons het gevoel te geven dat onze tanden er schoner van worden. Nu heb ik al met heel veel verschillende tabletjes gepoetst en deze van Smyle komen echt het dichtst in de buurt van het gevoel van tandpasta in je mond. Perfect dus om de overstap van tandpasta naar tabletje te maken! Er zijn ook speciale tabletjes voor kinderen, en ik kan je uit eigen ervaring vertellen: dat scheelt een hoop geklieder in de wasbak!

Speciale tandpasta tabletjes voor kinderen
Speciale tandpasta tabletjes voor kinderen

Happy dentist, happy planet

Oké we hebben dus al een super stijlvolle zwarte tandenborstel, duurzame bamboe opzetstukjes en fijne tabletjes. What else? Nou, de tongschraper bijvoorbeeld, waarmee je tandplak en ongewenste bacteriën kunt verwijderen. Wordt je adem meteen een stuk frisser van. Je kunt natuurlijk ook gewoon met je tandenborstel je tong poetsen, dat levert mij in ieder geval al jaren een complimentje op van mijn tandarts!
.
Als kers op de Smyle-taart is er een super handige abonnementsservice, die ook nog eens 25% voordeliger is. Hiermee krijg je voor elke twee maanden nieuwe tandenborstels of voor vier maanden tandpasta tabletjes thuis geleverd. Gewoon door de brievenbus. Handig én goed voor het milieu. Zo heb jij altijd een goede borstel en zit je nooit zonder tandpasta. Want zeg nou eens eerlijk, hoe vaak vergeet jij tandpasta te kopen en sta je met slaap in je ogen het allerlaatste beetje tandpasta uit de tube te wringen? 

Makkelijk je tabletjes doseren vanuit dit glazen flesje
Makkelijk je tabletjes doseren vanuit dit glazen flesje

Ik poets nu bijna twee maanden met de Smyle tandenborstel en tandpasta tabletjes en ik ben heel erg tevreden over het gebruiksgemak en het resultaat. Ik heb de borstel nog niet opnieuw hoeven opladen, mijn tanden zijn schoon, mijn adem fris, maar vooral: mijn badkamer is weer een stapje dichter bij een plasticvrije ruimte! Dus mocht jouw elektrische tandenborstel toe zijn aan vervanging, check dan zeker deze duurzame variant van Smyle. Enne, je kunt sowieso al overstappen op de tabletjes en meteen beginnen met beter poetsen!   

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)