Deze zomerse cocktails zijn onze favorieten!
In de winter drinken we graag een Esmaatje, in de zomer houden we 't bij sprankelende, frisse en zonnige cocktails. Deze cocktails zijn superlekker - al zeggen we 't zelf - en zien er heel zomers en feestelijk uit. Cheers!
1. Groeten uit Moskou
Razend populair: de Moscow Mule. Superfris met de nodige pit, dankzij de combinatie gemberbier, limoen en vodka. Zo maak je deze heerlijke cocktail:
INGREDIËNTEN:
60 ml vodka
15 ml vers limoensap
120 ml gemberbier
IJsblokjes
Een schijfje limoen en een takje munt voor garnering
Koperen mok (optioneel)
MAKEN:
1. Vul een koperen mok (of een hoog glas als je geen koperen mok hebt) met ijsblokjes.
2. Voeg de vodka en het vers limoensap toe aan de mok.
3. Vul de mok aan met gemberbier en roer zachtjes om te mengen.
4. Garneer met een schijfje limoen en een takje munt.
En waarom in zo'n koperen beker? 't is een traditie, en bovendien blijft je cocktail op deze manier langer koel.
2. Suikerzoet
Dit is een van onze favorieten. Ziet er indrukwekkend en super feestelijk uit! Doe een flinke pluk suikerspin in een champagneflute. Leuk om er meteen een takje munt in te doen. Geef het glas nu in de handen van de gasten, giet er ter plekke sprankelende bubbels overheen en toasten maar. De suikerspin smelt meteen, maar het effect is zó leuk! Succes gegarandeerd. Leuk weetje: wist je dat er in een fles champagne wel 49.000.000 bubbels zitten? Wow!
3. Blue lagoon
Toppunt van een tropische zomer is toch wel de Blue Lagoon cocktail. Lekker verfrissend en felblauw, die je met dit eenvoudige en klassieke recept maakt:
INGREDIËNTEN:
45 ml wodka
25 ml Blue Curaçao
120 ml limonade (bijvoorbeeld Sprite of 7Up)
IJsblokjes
Optioneel: een schijfje citroen of limoen en een kers voor garnering
BENODIGDHEDEN:
Cocktailshaker
Hoog glas
Barlepel
MAKEN:
Vul een cocktailshaker tot halverwege met ijsblokjes.
Voeg de wodka en Blue Curaçao:
Giet de wodka en Blue Curaçao in de shaker. Blue Curaçao geeft de cocktail zijn kenmerkende felblauwe kleur en een subtiele sinaasappelsmaak.
Schud de shaker stevig gedurende ongeveer 10-15 seconden om de ingrediënten goed te mengen en te koelen.
Vul een hoog glas met ijsblokjes.
Giet de inhoud van de shaker over het ijs in het glas. Het is belangrijk om het mengsel niet door een zeef te gieten, zodat de ijsblokjes ook in het glas komen.
Vul het glas aan met limonade naar keuze, zoals Sprite of 7Up. Zo wordt de cocktail lekker zoet en bruisend.
Gebruik een barlepel om de cocktail voorzichtig te roeren, zodat je de ingrediënten goed mengt zonder dat de koolzuur te veel verdwijnt.
Garneer de Blue Lagoon met een schijfje citroen of limoen en een kers. Dit voegt een vleugje kleur en een extra smaakdimensie toe aan de cocktail. Serveer de cocktail met een rietje en genieten maar!
Vind je het nou teveel gedoe, om zelf cocktails te maken? Dan kun je natuurlijk ook altijd nog kiezen voor kant en klare cocktails. Even in een mooi glas gieten, rietje erin en... santé!