Deze winter weg in eigen land? Onze tips!

Leuk: slapen in een yurt!
Leuk: slapen in een yurt!

Mocht je met de gedachte spelen om er deze winter nog even een paar dagen tussenuit te gaan, er zijn plenty mogelijkheden voor een kleine vakantie. Echt waar. En leuk ook! Van deze vijf tips word je vast heel blij. Snel boeken, want vol = vol!

Ooit in een yurt geslapen? Is echt super leuk. Anders-dan-anders, door de ronde vorm. Deze yurt vind je in Klein Zudert in Noord-Brabant. Vincent van Gogh is hier geboren, waardoor het dorp in het teken staat van de schilder. Bijzonder! Wat je ook even moet weten is dat de yurt over alle basics beschikt, maar een bedje (lekker dik luchtbed, vouwbed of wat-je-wilt) neem je zelf mee. Back to basics dus. Gelukkig is er een houtkachel, dus je stookt de boel lekker warm op. Zie je jezelf hier 's ochtends al je yoga-oefeningen doen, om daarna lekker de natuur in te trekken? Dat wordt een onvergetelijk tripje!

Stylish vlakbij het strand
Stylish vlakbij het strand

Deze stijlvolle cabin vind je in Schoorl, lekker dichtbij zee. Ziet er mooi uit hè! Lekker relxen binnen, en daarna een winterse strandwandeling maken. Héérlijk. Vlakbij Bergen (altijd leuk) en Alkmaar, en aan de rand van een mooi bos- en duingebied. Wij zouden hier wel een paar dagen willen doorbrengen... 

Deze boomhut heeft ook een eigen houtgestookte hottub
Deze boomhut heeft ook een eigen houtgestookte hottub

Kijk eens wat een luxe, relaxte boomhut in het Drentse Ruinen! De ligging is prachtig, aan Nationaal Park Dwingelderveld. De boomhut ligt op een parkje waar 's winters alleen de boomhut geopend is. Hij is zo gemaakt dat je ook in de winter heerlijk van het weer kunt genieten. Heel leuk om hier eens te logeren - en dan natuurlijk heerlijk te bubbelen in de houtgestookte hottub.

De boomhut die de Boomhut Battle 2019 won
De boomhut die de Boomhut Battle 2019 won

Deze boomhut vind je ook in Drente, en moeten we ook echt een plekje geven in dit lijstje. Ik moet wel toegeven: hij is deze winter niet meer te boeken. Hmmm... voor volgend winter dan? Of anders in de zomer? Hoe het ook zij, deze supergave boomhut heeft de Boomhut Battle van Zapp in 2019 gewonnen en dat is niet voor niets. Een supergaaf ontwerp, kijk al die balken! En op het dak liggen heuse heideplaggen. Tof gedaan, en als je hier eens wilt logeren moet je gewoon nu alvast je nachtjes boeken.

Eén met de natuur in dit duurzame tiny house
Eén met de natuur in dit duurzame tiny house

In het Overijsselse Diffelen (nooit van gehoord!) staat dit design tiny house. Helemaal duurzaam gebouwd, en door de transparante glazen delen ben je er echt één met de natuur en de sterrenhemel. Heel leuk is het terras, dat met glas overkapt is zodat je ook met een regenbuitje buiten kunt zitten. Zin om even heerlijk op te warmen? Dat kan tegen betaling in de houtgestookte hottub of de houtgestookte mobiele sauna. Leuk zeg!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)