Deze stoffen zijn met de hand geprint

Mooi tafellaken
Mooi tafellaken

Wat is het toch leuk om een webshop tegen te komen die écht iets unieks biedt. Bij Flavourites zijn we altijd dol op dit soort labels en adresjes. Rozabluehome.com is hiervan een goed voorbeeld. Eigenaresse Karlijn laat in India stoffen met de hand printen d.m.v. blokprinten. Fairtrade, ambachtelijk en zó mooi! Ik ben echt onder de indruk van het verhaal achter deze eeuwenoude techniek.

Al vanaf de eerste aanblik op Rozabluehome.com was ik fan. Die foto's - zo smaakvol, licht en fris! Het verhaal erachter - zo mooi! En de hele uitstraling van de shop is precies wat mij aanspreekt: met liefde gemaakte producten, waarbij het ambacht centraal staat, de makers een eerlijke beloning krijgen en de producten zo mooi zijn dat je ze direct cadeau wilt geven of op je eigen wishlist wilt zetten. Karlijn was tijdens een van haar verre reizen in India, waar ze Indu Kapalhi ontmoette. Indu bleek dessins en patronen te ontwerpen (geïnspireerd op de Indiase textielcultuur) waarvan ze stempels maakt. Door op stoffen te stempelen ontstaan de mooiste stoffen. Karlijn was onder de indruk (niet heel gek) en besloot er een business van te maken.

Quilt, of beddensprei
Quilt, of beddensprei

Op de website van Rozabluehome.com kun je filmpjes zien van dit zogenoemde 'blokprinten'. Dan zie je echt goed wat voor mooi ambacht dit is. Met een grote stempel worden de patronen op de stoffen aangebracht. Ja, met de hand dus. En omdat alles handwerk is, is niet alles perfect. Dat vind ik juist zo mooi: het net-niet perfecte, maar met zoveel passie gemaakt. De makers ontvangen een eerlijke beloning, kinderarbeid is uit den boze en met de verkoop van de Rozablue-producten blijft dit oude ambacht bestaan. Mooi!

Mooi kleurenrange
Mooi kleurenrange

Hierboven zie je tafelkleden en een beddensprei. Zó mooi. Als je goed kijkt kun je de blokprints nog zien. Er is ook een dekbedovertrek, maar deze sprei (of quilt) vind ik heerlijk luxe staan.

Fleurige shoppers
Fleurige shoppers

Roze en blauwe tinten lopen als rode draad door Rozabluehome.com. Wit vormt de basis. Het is prachtig, zeker met de mooie foto's erbij!

Ook leuk: streeppatronen
Ook leuk: streeppatronen

Deze shoppers zijn leuk voor naar het strand of de boodschappen, maar ik zou ze ook zo als waszak gebruiken. Heel decoratief om zo aan een hanger op te hangen. De patronen zijn een mooie mix tussen bloemachtigen en streeppatronen. Vooral de combi is heel mooi!

Chill!
Chill!

Mijn favoriet zijn deze loungekussens. In de zomer op de tuinbanken, in de winter om een heerlijke loungehoek mee in huis te maken...

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)