Slow fashion design, recycle en meer!

Slow fashion van Sur-Atelier
Slow fashion van Sur-Atelier

Er zijn zo veel mooie dingen, maar sommige zijn net wat mooier. Bijvoorbeeld omdat ze gemaakt zijn door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of omdat ze gemaakt zijn van restafval, omdat de makers een eerlijk werkloon krijgen. Mooi gemaakt dus. En eigenlijk ook mooi om te zien!

Gemaakt door...

Hoe leuk is dit! Handgemaakte kleding met op het label de naam van de maker. Bij het duurzame lifestyle en kledingmerk Sûr Atelier gaat het namelijk om de mensen achter het merk. En dat zijn statushouders die een prachtig ambacht beheersen. De stijlvolle kleding wordt in een kleine oplage gemaakt en kan op verzoek helemaal aan jouw maten worden aangepast. Mooi hè.

Gelukspoppetjes van Mooi door Mij
Gelukspoppetjes van Mooi door Mij

Met liefde gemaakt

Ken jij iemand die wel wat support kan gebruiken? Geef hem of haar dan een Mooi door Mij gelukspoppetje cadeau. Het onderste bolletje is gemaakt van een keramische kraal met glazuur, het bovenste bolletje is van hout. Een leren veter zorgt ervoor dat ze één worden. Met als kers op de taart het gezichtje dat de bijzondere makers er zelf op hebben getekend. Mooi op zo veel manieren!

Hartenzeep van 100% Leuk
Hartenzeep van 100% Leuk

Gemaakt door LEUKerds

Bij het Nederlandse merk 100%LEUK staat aandacht voor elkaar voorop. Een complimentje geven, hart onder de riem steken of een blijk van waardering; dat is wat 100%LEUK zo belangrijk vindt. En daar hoort maatschappelijke betrokkenheid en samenwerking met een geweldig team LEUKerds ook bij. Ze knopen zeepjes, vullen flesjes, blikjes en pakketten en maken voetenbadjes. Een samenwerking om trots op te zijn!

Een tas voor het leven van Keecie
Een tas voor het leven van Keecie

Een tas voor het leven

Bij Keecie tassen label Keecie ligt de focus ligt niet alleen op het maken van een mooi ontwerp, maar vooral op het maken van een kwalitatief product. Dat begint al bij het ontwerpproces. Zo hebben de tassen bijvoorbeeld geen voering, want die gaat vaak kapot en voegt dus eigenlijk niets toe. En wat dacht je van het productieproces? Alle Keecie ontwerpen worden gemaakt in een ambachtelijke familiebedrijf in Polen, waar tientallen jaren aan vakkennis en specialisatie in handwerk en kwalitatieve naaitechnieken ervoor zorgen dat jouw Keecie een maatje voor het leven wordt. Nieuw in de collectie is deze Hang On telefoontas.

Upcycle wandrek van Tolhuijs Design
Upcycle wandrek van Tolhuijs Design

Fancy hoor

Vroeger, toen het nog een hek was, kreeg ie nauwelijks aandacht. Maar kijk 'm nu eens shinen, als multifunctioneel wandrek! Fency is gemaakt van oude hekwerken. Tolhuijs Design laat ze in sociale werkplaatsen en gevangenissen opknappen, coaten en voorziet ze van accessoires zodat jij 'm thuis kunt gebruiken als wandrek. Bijvoorbeeld om je mooiste spulletjes te laten zien, leuke plantjes op te zetten of - no judgement - je wc-rollen en toiletverfrisser op te zetten.

Natuurlijke huidverzorging van Food for Skin
Natuurlijke huidverzorging van Food for Skin

Lekkere verzorging

Hoe ging het ook alweer? Twee ons groente en twee stuks fruit, dan houd je het een heel stuk langer uit. We weten inmiddels wel dat groente goed is voor ons lijf. Nou, je huid prikt graag een vorkje mee! Je huid is immers het grootste orgaan en wordt maar wat blij van de tomaten crèmes, wortel cleansers en komkommer serums van Food for Skin. Alles is puur natuur, daar ga je dus echt van stralen!

Ambachtelijk gehamerde theelichthouders
Ambachtelijk gehamerde theelichthouders

Mooi gehamerd

Mooi is ie hè. Dit koperen kunstwerkje dat we vonden bij Fair.nl is gemaakt door Indiase ambachtslieden die nog een traditionele hamertechniek gebruiken. Als je je kaarsje brandt in deze theelichthouder, dan ondersteun je de hindoeïstische gemeenschap van Rajasthan in India. En je zorgt er ook voor dat het zeldzame ambacht van het met de hand hameren van koper blijft bestaan. Dubbel mooi!

Handgemaakte sieraden van A Beautiful Story
Handgemaakte sieraden van A Beautiful Story

Prachtige verhalen

Ze zijn al super mooi om te zien, maar de sieraden van A Beautiful Story vertellen ook een mooi verhaal. Bijvoorbeeld dat van de gever aan de ontvanger, maar vooral ook het verhaal van de makers. Zij kunnen namelijk met het maken van deze sieraden echt een leven opbouwen. En zo draag jij je steentje bij aan werkgelegenheid op plekken waar dat heel hard nodig is.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)