Deze persoonlijke moederdagcadeaus raken écht

Ontzettend leuk: een getekend huisportret
Ontzettend leuk: een getekend huisportret

“Nee hoor lieverd, hou je geld maar in je zak.” Dat is zo ongeveer wat ik ieder jaar hoor rond Moederdag. Eind april beginnen al die reclames weer, in de bladen en op tv. En ik krijg dan de zenuwen, want wat geef je aan een moeder die eigenlijk niks wil? Of, die zegt “Ik heb alles al”. Dat bosje bloemen is ondertussen wel een beetje afgezaagd. Bovendien, geef het een week, misschien wel twee weken, en dan ligt dat bosje weer in de prullenbak. Nee, het moet iets zijn wat moeders echt raakt. Iets persoonlijks en wat blijvend is, en niet wat na een week weggegooid kan worden. En daar zijn dan de gepersonaliseerde cadeaus! Iets wat helemaal op maat voor je moeder gemaakt is maakt zo’n cadeau extra bijzonder. Ik ging op zoek en vond deze dus echt wel heel leuke cadeaus.

Handgetekend huisportret
Hoe leuk is dit! Heeft je moeder speciale herinneringen aan bijvoorbeeld haar ouderlijk huis of jullie ouderlijk huis? Of heeft ze misschien een strandhuisje, stacaravan of ander vakantiehuisje waarvan ze erg gelukkig wordt? Laat dit huis dan vereeuwigen op papier. Cornelis Bos van Houseportrait.nl maakt prachtige handgetekende en vooral heel persoonlijke portretten van huizen, kantoren en bekende gebouwen. Zijn er items die je graag toegevoegd ziet worden, zoals de stokrozen die in de zomer prachtig in bloei staan en waar je moeder dol op is? Dan kunnen die in overleg toegevoegd worden. Een hond of kat in het raamkozijn? Geen probleem, ook deze mogen mee in de tekening. Dit cadeau is zo origineel, succes gegarandeerd!

Maak je eigen kwartet!
Maak je eigen kwartet!

Kwartetspel
‘Een kwartetspel?’ Ik hóór het je denken. Ja, een kwartetspel! Maar dan wel één dat je zelf hebt samengesteld met je eigen foto’s en teksten. Op de website van Kwartetcadeau.nl kun je direct aan de slag in het online programma. De voorpret alleen al is leuk: kwartetcategorieën verzinnen en foto’s uitzoeken die erbij passen. Duik in het leven van je moeder en neem verschillende fases uit haar leven als categorie, zoals kind, partner van, moeder en oma. Of maak categorieën van aspecten die haar beschrijven. Bijvoorbeeld hobby’s, sporten, werk of vrienden. En dan natuurlijk meteen op Moederdag met elkaar een spelletje spelen onder het genot van een lekker borrelplankje en een drankje dat je bestelt bij je favoriete horecagelegenheid.

Leg bijzondere herinneringen voor je mama vast in een boekje
Leg bijzondere herinneringen voor je mama vast in een boekje

Invulboekje voor de liefste mama
Invulboekjes: ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik ben er bijna obsessief mee. Als moeder houd ik allerlei boekjes bij voor mijn kinderen. En ik hoop natuurlijk stiekem dat ik er ook ooit één ga krijgen van mijn kinderen. Ik denk dat ik moet inzetten op mijn dochter, want mijn zoon zie ik het niet doen. Dus bij deze: lief kind, no pressure, maar je zou je moeder er echt heel erg blij mee maken. Ik weet dus ook heel zeker dat jij jouw moeder tot het diepst toe ontroert met dit persoonlijke naslagwerk. Je beantwoordt vragen als: Deze lieve dingen deed je vroeger altijd voor mij, plakt foto’s en andere herinneringen in en je maakt creatieve opdrachten. Zo creëer je een prachtig naslagwerk over jou en je moeder. En dit kun je natuurlijk zo creatief maken als je zelf wilt.

Een duurzaam cadeau? Geef eens een boompje!
Een duurzaam cadeau? Geef eens een boompje!

Een boompje voor mama
Ach, kijk toch eens wat leuk, dit is nog eens een origineel én duurzaam cadeau! Vroeger werd er bij een belangrijke gebeurtenis een boom geplant en Geefeenboompje.nl heeft dit nieuw leven in geblazen. De boompjes die je kunt kiezen hebben stuk voor stuk een speciale betekenis. Kies bijvoorbeeld voor de mooiste en liefste vrouw in je leven de magnolia. Zij staat symbool voor elegantie, vrouwelijkheid en zuiverheid. Of wat dacht je van een appelboompje? Deze staat symbool voor liefde en vertrouwen. Speciaal voor Moederdag kun je zelfs nog een videoboodschap toevoegen. Zo maak je het extra persoonlijk, mocht je niet bij je moeder langs kunnen gaan. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)