Deze mondkapjes zijn wél stylish!

Bags of Love
Bags of Love

We lieten vorige week al een lekker hip mondkapje zien op ons stay home-blog. Nu we elke dag nieuwe initiatieven zien ontstaan, is het tijd voor een update. Hier vijf stijlvolle mondkapjes waarmee je gerust over straat kunt! Maar let op: het zijn geen medische mondkapjes. 

Bij Bags of Love kun je je mondmasker personaliseren. Hartstikke leuk! Van Angeline Jolie-lippen tot een kattenkop tot een lachende emoji. Of... zelf getest: met het Flavourites-snoepje. Hahaha. Grappig natuurlijk, met je eigen logo over straat. Wordt dat even een mooie vorm van reclame. Het ontwerpen werkt heel simpel. Image uploaden, eventueel wat bijschaven en dat vier keer. Voor vier verschillende mondkapjes betaal je € 29,-. Je kunt ze tot wel 100 keer wassen. Goed om te weten: ze zijn bedoeld om anderen te beschermen en daarmee de spreiding van het coronavirus te verminderen.

Studio Carmela Bogman
Studio Carmela Bogman

Bij Studio Carmela Bogman zag ik deze stylish mondkapjes in stoere jeansstof. Je kunt er ook een filter in doen. Het elastiek kun je op maat maken. De mondkapjes zijn er voor zowel dames als heren en ze kosten € 14,95 per stuk.

G-Star RAW
G-Star RAW

Deze van G-Star zijn nog niet leverbaar, maar je kunt je alvast aanmelden. Ik voorspel een run op deze stylish, genderneutrale mondkapjes. Mooi strak, wasbaar, voldoet aan de officiële veiligheidsnormen en filtert vervuiling, gassen, bacteriën en virussen. Let op: het is daarmee nog geen masker voor medische doeleinden. Vijf stuks kosten € 49,95. Vind je het mondkapje te donker, te heftig? Kan ik me voorstellen. En daar zijn dan ook weer leuke alternatieven voor zoals hieronder.

Stay Safe Amsterdam
Stay Safe Amsterdam

Bij Stay Safe Amsterdam hebben ze ook iets moois bedacht. Dit is een initiatief van het fashionlabel ELM-PT and bloemkunstenaar Hariatie Eleveld. Ze maken gezichtsmaskers van lokaal gemaakte batikstoffen uit Indonesië, waarmee ze ook de lokale bevolking weer ondersteunen. Voor extra bescherming kunnen de maskers gevuld worden met een HEPA-gecertificeerd vacuum filter. De maskers kunnen in de machine gewassen worden op 60 graden en worden in verschillende maten gemaakt. Ze kosten € 17,50 per stuk.

DIY-pakket van Fabbies.com
DIY-pakket van Fabbies.com

Ga je liever zelf aan de slag? Online vind je overal patronen. Fabbies.com maakt het je gemakkelijk: hier kun je DIY-kits voor mondmaskers bestellen. Hopsakee, lekker voor de hele familie mondmaskertjes maken. Een DIY-kit voor zes maskers kost € 17,50 en bevat alle onderdelen die je nodig hebt.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)