Deze handgemaakte laarzen zijn gemaakt van... kelims!

Zo tof, deze kelim boots van The Kindreds!
Zo tof, deze kelim boots van The Kindreds!

Grote kans dat je de duurzame, handgemaakte producten van Thekindreds.com al vaker bij ons hebt zien langskomen. Echt een tof 'Ibiza-feel' label, met niet alleen prachtige tapijten en rugtassen, maar ook héél mooie laarzen én sinds kort poncho's. Ik word echt blij van het verhaal achter Thekindreds.com.

Echt een prachtig label is dit. Opgezet door Jovanna en haar vriend Martijn, die jaren gleden tijdens een van hun vele reizen in Marokko handgemaakte laarzen ontdekten. Het bijzondere aan deze laarzen? Ze waren gemaakt van een combinatie van leer en authentieke, gebruikte kelims (ook wel kilims genoemd). Je weet wel: de prachtige tapijten die je vaak in Noord-Afrikaanse landen ziet. De twee zagen er direct een business in, gingen in gesprek met lokale ambachtslieden en introduceerden niet lang daarna onder de naam Kiboots die te gekke laarzen. Sloeg fantastisch aan, en da's niet heel gek. Ze zijn super herkenbaar, duurzaam gemaakt (want ze zijn gemaakte van gebruikte tapijten) en echt met vakmanschap in elkaar gezet. In de jaren dat ik ze nu ken, zie ik steeds weer nieuwe producten ontstaan. Eerst de boots, toen de enkellaarsjes, daarna ontdekte ik de lammy's (met heerlijk warme voering) en tegenwoordig hebben ze ook vegan boots.

Lekker boho: een poncho
Lekker boho: een poncho

Het leuke is dat elk paar uniek is. Er wordt immers steeds weer van andere kilims gebruik gemaakt voor de laarzen. Zo kun je twee paar in huis hebben, die toch heel anders zijn. De poncho's die ze nu ook hebben zijn ook geweldig. Je kunt ze aan twee kanten dragen en daarmee volop afwisselen. Geweldig om een boho-tintje aan je outfit te geven. Heerlijk om over je schouders te slaan als je even buiten een frisse neus gaat halen. Maar ook leuk als je een eenvoudige zwarte outfit aan hebt, want met zo'n poncho spice je de boel super up

Te gek tapijt, nu gratis bij een paar kelim boots!
Te gek tapijt, nu gratis bij een paar kelim boots!

De beelden op hun Insta-account (waar ze mega populair zijn), zijn overigens ook héééérlijk. Ik kan er echt bij wegdromen, zulke goede sferen zetten ze steeds weer neer. Kijk nou toch eens naar deze geweldige foto van een keuken met zo'n knappe witte houten vloer, met een tapijt erop. Wow.
En zal ik je eens verrassen? Zo'n tapijt t.w.v. € 149,95 krijg je de hele maand december cadeau bij aanschaf van een paar laarzen. Serieus. Of je mag kiezen voor een gratis saddle bag t.w.v. € 149,95 als je een paar laarzen koopt. Wat een feest!
Snel bestellen dus, want voor je het weet is jouw favoriete model uitverkocht. Enjoy!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)