Deze 5 kinderkamertrends zijn zó mooi!

Volwassen tinten gespot bij Mevrouwaardbei.nl
Volwassen tinten gespot bij Mevrouwaardbei.nl

Aan de slag in de kinderkamer? Dan wil je natuurlijk eerst weten wat dé trends voor in de kinderkamer zijn. Wij deden de nodige research en delen onze bevindingen met je!

1. Volwassen tinten
Tja, volwassen tinten. Wat bedoelen we hier mee? Nou, vroegâh waren kinderkamers blauw met wit, of geel met wit. Ook speelgoed was er vooral in primaire kleuren. Daarna kwamen de fellere tinten: fuchsiaroze, felblauw, appeltjesgroen, oranje. Pastels volgden. En nu? Inmidels is er weinig verschil in kleuren voor de kinderkamer en kleuren die je gebruikt in de rest van het huis. Een eerlijk is eerlijk: ik vind dat mooi. Zo wordt je huis meer één geheel. Vergrijsde tinten en aardetinten voeren de boventoon. Ook 'gedempte' kleuren zie je veel. Bij Mevrouwaardbei.nl zagen we deze geweldige regenboog muursticker die in allerlei kleuren is uitgvevoerd behalve in regenboogkleuren, en deze toffe rozetten voor aan de muur. Die zouden in de woonkamer, keuken of op je werkplek niet misstaan!

Twee trends in één: behang en beesten
Twee trends in één: behang en beesten

2. Beestachtig behang
Veel gezien: behang. En dan vooral: behang met... dieren! Dat spreekt altijd tot de verbeelding. Je maakt het helemaal af met matching beddengoed. Studio Ditte heeft weer fantastische ontwerpen in mooie kleuren. Dus eigenlijk zijn dit twee trends: beesten en behang. Roarrr.

Multifunctionele meubels, zoals hier bij Petite Amélie
Multifunctionele meubels, zoals hier bij Petite Amélie

3. Multifunctionele meubels
Kinderen groeien als kool, maar meubels hebben de bijzondere eigenschap dat ze niet groeien. Of toch wel? Ja hoor. Er zijn namelijk veel meubels die multifunctioneel te gebruiken zijn. Zoals dit dressoir annex bureau van Petite Amélie. Je kunt ze aan elkaar koppelen, waardoor je een geweldig werkoppervlak krijgt. Of je zet ze naast elkaar. Een perfect match - en nu in de sale!

Au natrel voor in de baby- en kinderkamer
Au natrel voor in de baby- en kinderkamer

4. Au naturel
Rotan, zeegras, bamboe: allemaal materiaalsoorten die je veel ziet in een interieur van nu. Niet alleen in de woon- of slaapkamer, maar ook in de kinderkamer! Hier bij Huisengrietje.nl (een geweldig adres voor op handgemaakte meubels) mooi gecombineerd met wit en grijs. We love.

5. Slim opbergen
In een baby- en kinderkamer heb je altijd zoveel losse spulletjes, dat slim opbergen aan de orde van de dag is. Het handige is dat de opbergers van nu ook geweldig staan op andere plekken in huis. Dus een mand met speelgoed of een krat vol spelletjes en boeken kun je met een gerust hart in de woonkamer laten staan! De inklapbare kratjes van Ay Kasa (onder meer te koop bij By Noth) en deze zwart met witte opbergmanden van House Doctor pikken we zó in voor in de badkamer of keuken. Handig, dat uitwisselbare spul!

Mooi opbergen
Mooi opbergen

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)