Dé raambekleding trends voor 2022? Wij hebben ze!

Duurzame gordijnen, een van de raamdecoratietrends van Karwei
Duurzame gordijnen, een van de raamdecoratietrends van Karwei

De dagen worden korter, we brengen weer meer tijd binnenshuis door. Met raambekleding maak je het binnen comfortabel en aangenaam. Maar wat past bij jouw huis? En wat zijn dé trends in raamdecoratie voor aankomend seizoen? Wij zochten het voor je uit!

Absolute sfeermaker in je huis: raambekleding. En met raambekleding bedoelen we niet alleen gordijnen maar ook jaloezieën, vouwgordijnen, verticale lamellen etc. Met de juiste raambekleding creëer je sfeer, warmte, de juiste lichtinval en de nodige privacy. Vind je het moeilijk om te kiezen? Deze vier trends voor 2022 helpen je!
 
Gerecyclede stoffen
In de mode is het gebruik van duurzame stoffen de afgelopen jaren steeds gangbaarder geworden. Maar hoe zit dit op interieurgebied? Goed nieuws: ook daar worden duurzame materialen steeds vaker gebruikt. Gordijnen die zijn gemaakt van PET-flessen of gebruikte jeans zijn in opkomst. Ze zijn er in allerlei kleuren en je kunt ze op maat laten maken. Ideaal voor iedereen die kiest voor een bewuste levensstijl!
 
Multifunctionele jaloezieën
Met jaloezieën kun je optimaal de lichtinval regelen. Door de jaloezieën te verstellen kun je als het ware ‘spelen met licht’. Bovendien kun je op deze manier perfect je privacy regelen! Brede, houten jaloezieën zijn chic en sfeerverhogend, terwijl jaloezieën van metaal juist een wat strakker ‘design’ effect hebben. Vaak worden jaloezieën gecombineerd met dunne gordijnen. Dit geeft je nog meer variatiemogelijkheden.
 
Kies voor kleur
Vaak kiezen mensen voor raambekleding in wit of ecru. Maar waarom zou je niet voor een kleur gaan? Vooral donkere kleuren gaan we veel zien komend seizoen. Gordijnen of jaloezieën in antraciet, donkergroen, diepblauw of een andere donkere tint staan garant voor een flinke vleug luxe in huis. Of doe zoals ze in Scandinavië vaak doen, en kies voor twee kleuren: donkere tinten voor de herfst en winter, en wissel in het voorjaar je gordijnen om voor een lichte tint. Zo houd je je interieur spannend!
 
Lichtdoorlatende gordijnen
Zijn dichte gordijnen net iets teveel van het goede, maar wil je wel comfort en warmte creëeren? In betweens zijn vaak dé perfecte tussenoplossing. Niet te dik (ze laten licht door) en niet te dun (ze bieden wél privacy). In betweens zorgen ervoor dat de zon niet naar binnen brandt, maar het blijft wel lekker licht in huis. Kortom: de ideale oplossing voor de raampartijen die bijvoorbeeld aan de tuin grenzen.
 
Lastig kiezen? Gordijnen wil je vaak even voelen en in je interieur zien. Bij Karwei kun je heel eenvoudig stofstalen lenen en thuis uitproberen, zodat je de allerbeste keuze voor je raamdecoratie kunt maken.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)