De perfecte vakantiehuisjes

Cabins Getawaytheluxe Rotterdam
Cabins Getawaytheluxe Rotterdam

Je moet je voorstellen: je pakt vanuit hartje Rotterdam de tram, stapt 10 minuten later uit en je wordt opgehaald met een bootje om vervolgens aan te varen aan een klein eilandje waar dan een prachtig huisje voor je neus staat. Nou, dat deed ik dus. Ik mocht eigenaresse Pauline interviewen en kwam alles te weten over alle huisjes van Getawaydeluxe en was zelf vooral benieuwd naar die o zo prachtige styling!

Het begon allemaal met een wedstrijd in Overijssel. Dit was een wedstrijd om het beste idee te bedenken voor de leegstand van Overijssel. Het idee van Pauline en Arno was een soort ‘dorpje met een vleugje stad’ maken. Midden in een groot weiland een dorpje bouwen met alleen maar van dit soort leuke huisjes. Het eerste huisje was gebouwd, maar er was van het hele dorpje helaas niets gekomen. Wél hebben ze de prijs gewonnen en natuurlijk een heel tof vakantiehuisje gemaakt! Dit huisje wilde ze in eerste instantie verkopen, maar er was nog geen grond om hem op neer te zetten. Een tijd later hebben ze een fantastische plek gevonden in een bos waar ze het konden plaatsen. Het kostte ze 1 dag om het huisje neer te zetten en alles zat er op en er aan. Al snel kwamen ze erachter dat verkopen niet de beste optie was en ze wilde het als een echt vakantiehuisje gaan verhuren. “Zonder enig promotie gemaakt te hebben werd het huisje binnen no-time een hit. Ik snapte er zelf eigenlijk helemaal niets van, maar we waren vanaf het begin af aan al helemaal volgeboekt. We stonden alleen maar in een paar bladen en sites. Ik had nooit kunnen bedenken dat wij samen verhuurders zouden worden en dit werk zouden doen, maar we vinden het verrassend leuk. We hebben beide economie gestudeerd en delen een grote passie voor ontwerpen. Arno houdt zich veel bezig met locaties zoeken en bouwt grotendeels en ik zorg voor de boekingen, het schoonhouden en het ontwerpen doen we echt samen.” vertelt Pauline met een lach op haar gezicht.

 
Pauline en haar partner Arno zijn al drie jaar bezig met het opzetten van de vakantiehuisjes. Dan denk je misschien; hoe kom je daar nou op en hoe begin je aan zoiets? Pauline: “Eigenlijk zijn we begonnen uit onvrede over de vakantiehuizen waar we zelf verbleven. Je weet wel, dat je dan wel een leuk huisje gevonden hebt, maar er gewoon teveel mist zoals goede messen om te koken, een fijn koffiezetapparaat en een stijlvolle inrichting. Dat soort dingen. Daarom hebben we toen besloten om een eigen vakantiehuis te ontwerpen.” Die styling is waar ik nou net zo benieuwd naar was, want de foto’s beloven veel, maar geloof mij; in het echt is het nog veeeel mooier! Het is echt alsof je in een mini-design-loft bent en dan midden in de natuur! Het ontwerp is zeker gebaseerd op de plek. We zorgen ervoor dat alles naar onze eigen smaak en stijl wordt ingericht, maar wel passend bij de locatie en de omgeving. Je kunt ook zien aan alle drie de cabins dat ze duidelijk een eigen stijl hebben. Het belangrijkste is dat je je hier thuis kunt voelen en eigenlijk alleen de deur uit moet voor de boodschapjes.” Vertelt Pauline.


 
Pauline steekt veel tijd in wat er achter de schermen gebeurt met Getawaydeluxe en zorgt dan ook dat ze met iedere gast goed contact heeft. Pauline: “Ik heb altijd leuke gesprekken met de bezoekers en krijg ook vaak reacties van mensen dat de inrichting er zo mooi uitzag en dat sommigen er zelfs door geïnspireerd raakte. Dat is natuurlijk geweldig om te horen! Ik heb zelfs een bezoeker gehad die zijn vrouw ten huwelijk wilde vragen in deze cabin!” Deze cabin spreekt niet alleen mij enorm aan door de locatie, maar is ook Paulines absolute favoriet. “Het is gewoon zo bizar dat je hier zo dicht bij de stad bent, maar overnacht op een eiland waar je ‘s ochtends de vogeltjes hoort fluiten. Het is ook mijn favoriet omdat we deze echt helemaal zelf hebben gebouwd. De andere twee hebben we met behulp van een aannemer gedaan. Met een vlot werd alles hier naartoe gevaren en zo is het gelukt deze cabin te bouwen. Daarnaast komen we zelf veel in Rotterdam en hebben we hier genoeg vrienden, dus is het extra leuk dat we juist hier een huisje hebben kunnen neerzetten.” Vertelt Pauline enthousiast.


Zelf wonen Pauline en Arno in Overijssel met twee kinderen. Dan denk ik eigenlijk meteen; jeetje hoe doe je dat met drie huisjes op drie verschillende locaties terwijl je zelf kinderen thuis hebt zitten? Pauline: “Nou dat was op het begin nog wel eens lastig inderdaad. Toen hadden we nog geen schoonmaaksters dus moest ik altijd op en neer om overal alles klaar te maken voor de volgende gast. Vrij snel kwamen we tot de conclusie dat niet de beste manier was, dus vonden we een paar toppers die nu onze vaste schoonmakers zijn. Nu kan ik me veel meer focussen op de gasten, de boekingen en de website. Voor de kinderen was dat natuurlijk ook veel fijner omdat we soms weekenden telkens op en neer moesten.”


 
Naast de vakantiehuizen hebben Pauline en Arno meerdere schepen ontworpen en gebouwd. Op dit moment zijn ze bezig met een schip dat gaat naar Stockholm. Dit doen ze samen met kennissen die ook een ander schip van ze hebben gekocht. De bedoeling van dit  schip is dat het eerst zal staan in Gotland (ook wel het Ibiza van Zweden) en daarna beschikbaar is als vakantiehuis. Eens in de zoveel tijd is dit schip ook vrij voor chef-koks die dan dinercruises organiseren en koken met hoge kwaliteit voor kleine groepen mensen in de archipel. Dit is natuurlijk een te gek project en iets waar Pauline en Arno zich heel graag mee bezig houden. Pauline: “voor nu zijn we heel blij en trots op wat we allemaal gemaakt hebben en gaan we hopelijk nog jaren door met Getawaydeluxe. Wel is het eventjes genoeg en zijn we nu niet van plan om nog een cabin neer te zetten. De enige droom die we stiekem nog hebben is het dorpje in Overijssel waar ik het eerder over had. Het lijkt ons ontzettend tof om dat nog werkelijkheid te maken.”

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)