De favoriete droombestemmingen op Flavourites Live

Een kleine Flavourites Live droombestemming enquête
Een kleine Flavourites Live droombestemming enquête

De ultieme droombestemming. Voor iedereen weer anders. Relaxen op maagdelijke witte stranden, op safari in Afrika, het beklimmen van de Annapurna in Nepal of kamperen in Frankrijk. Van ver over de grenzen tot maar 50 km van huis. Het kan allemaal. Het gaat namelijk om jouw ultieme droombestemming. En zoals je al doet vermoeden, is dat voor iedereen weer anders. Compleet anders zelf. En dat maakt het ook zo leuk. Dromen mag en wie weet komt je droom op gegeven moment uit en maak je de reis van je leven. Naar je eigenlijk favoriete droombestemming.

Zoveel mensen, zoveel verschillende dromen. En dus ook droombestemmingen. Ik was eigenlijk wel heel benieuwd naar jullie favorieten droombestemmingen. Daarom besloot ik op Flavourites Live een klein onderzoekje te houden!

Flavourites Live
Flavourites Live

Ik speurde het internet af naar een grote wereldkaart en hing deze op in mijn eigen stand waar ik met Chital stond. Punaises erbij en prikken maar! Jullie mochten allemaal je ultieme droombestemming aangeven op de kaart. Wat zo leuk was, jullie gaven er massaal gehoor aan! Dromerige blikken voor de wereldkaart. De meest uiteenlopende bestemmingen passeerde de revue. Al die heerlijke bestemmingen gaven zo´n inspiratie, dat ik ze graag met jullie wil delen. Daarom de laatste trends op het gebied van droombestemmingen!

Massaal prikte jullie je pin in Europa!
Massaal prikte jullie je pin in Europa!

Trend 1: Europa
Je hoeft helemaal niet ver van huis om de mooiste landen te bezoeken! Massaal kozen jullie voor Europa. Noorwegen en Zweden scoren hoog, maar ook de wat warmere landen staan hoog op de wishlist. Portugal, Spanje, Italië en Kroatië blijken ware droombestemmingen!

Ik begrijp heel goed waarom jullie kozen voor Oceanië!
Ik begrijp heel goed waarom jullie kozen voor Oceanië!

Trend 2: Oceanië
Australië en Nieuw Zeeland zijn tot de verbeelding sprekende bestemmingen. Het is even vliegen, maar dan heb je ook wat! Prachtige verlaten stranden en lichtblauw water. Maar ook ruige natuur en natuurlijk de outback. Je vindt het er allemaal! Een goede manier om deze twee landen te verkennen is per camper! Australië en Nieuw Zeeland zijn de perfecte bestemmingen voor een onvergetelijke road trip!

En de ultieme stedentrip… New York!
En de ultieme stedentrip… New York!

Trend 3: Noord- en Midden Amerika
Noord Amerika scoort hoog. Heel hoog zelfs op de lijst met droombestemmingen! Met name Canada en Amerika zijn populair. Waarom kozen jullie juist dit continent? De meest genoemde reden waren de Nationaal Parken en de mooie natuur! De toppers in Midden Amerika zijn volgens jullie toch wel Costa Rica en Belize. En met recht, het zijn twee heerlijk paradijselijke landen!
Iets minder populair, maar toch de moeite waard:
Zuid Amerika werd iets minder vaak genoemd als droombestemming. Toch sprong één land in dit continent er met kop en schouder boven uit. Argentinië en dan met name Patagonië. Een bijzondere bestemming, die alles in zich heeft wat nodig is om een echte droombestemming te zijn. Ook wilde jullie iets minder massaal naar het continent Zuid Afrika, met één uitzondering op de regel. Het land Zuid-Afrika! Zwemmen met haaien, het eten van een echte “braai” in Kaapstad en op safari in het Krugerpark. Een mooie bestemming om onze lijst mee af te sluiten!

Wat een heerlijk bestemmingen hè? Om bij weg te dromen! Dromen mag altijd of beter gezegd, ik kan je aanraden om altijd te blijven dromen. Want weet je wat het is met dromen? They do come true.

reacties op dit blog (1)

03 januari 2017
Wendy
Wat een leuke blog en wat gaaf dat mijn Kroatië ook genoemd wordt.
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)