Creatief met Maskingtape

Bij MT in Milaan
Bij MT in Milaan

Masking Tape... We ontdekten het denk ik ongeveer in 2011 en sindsdien heb ik al vele rollen tape versleten. Een aantal jaar geleden kwam daar een brede variant bij, MT Casa. Kun je geweldig je huis mee decoreren. Zilte.nl heeft een enorme collectie MT Masking Tape in het assortiment, dus als je je eens flink creatief wilt uitleven is dit een fijn startpunt!

Afgelopen editie van de Design Week in Milaan. Ik liep door de creatieve wijk Brera, en zag op een fotogenieke binnenplaats voor een prachtig pand een Fiat500 staan die er wel héél bijzonder uitzag... Hij was volledig getaped met maskingtape. Ge-wel-dig. Ik ging het pand binnen waar hij voor geparkeerd stond, en kwam in een volledig getapete ruimte. En toen ik de (overigens ook geheel getapete) trap af ging, kwam ik in een souterrain met een meterslange gedekte tafel, voorzien van... juist. Alles was ingepakt met MT Masking Tape. Later sprak ik de Japanse marketing directeur van MT Masking Tape, die enthousiast verrtelde over de oneindige mogelijheden van Masking Tape. En dat de lijn 'Casa', de brede tape die je kunt gebruiken om je huis mee te decoreren, hartstikke populair is in Japan. Bij Zilte vind je een flinke collectie MT Masking Tape, ook de Casa serie. Simoon, eigenaresse van Zilte.nl, is ook fan en deelt op haar website leuke tips. 

Pimpen die keuken!
Pimpen die keuken!

In allerlei verschillende breedtes verkoopt Zilte.nl ook MT Casa. Je kunt er oneindig veel leuke dingen mee doen: van het pimpen van je saaie wasmachine tot het decoreren van de muren of keukenkastjes. Omdat je de tape gemakkelijk kunt verwijderen, kun je steeds weer andere creaties maken. Echt geweldig. En MT Casa heeft meerdere varianten. Zo is er Shade, dat je op ramen kunt plakken en UV-straling tegenhoudt. En speciale tegelstickers geven snel een nieuwe uitstraling aan je keuken. MT Fleece is wat dikker en heel geschikt voor muren en kastjes die tegen een stootje moeten kunnen. MT Fleece heeft een extra beschermend laagje.

Mooi breed
Mooi breed

Het leuke van de webshop van Zilte is dat als je een patroon bekijkt, je onderin suggesties krijgt die er goed bij passen. Zo bekeek ik de MT Casa in wit met gouden dots (heel leuk!), en kreeg meteen leuke tips van gewone maskingtape in goud varianten. 

Zilte heeft een enorme collectie maskingtape
Zilte heeft een enorme collectie maskingtape

Nieuw zijn de Remake sheets: iets steviger dan de gewone lijn en ideaal om bijvoorbeeld dozen, lampenkappen, tafeltjes of kastjes mee op te knappen. Een mooie kringloop-gedachte, want zo gaan je bestaande spullen veel langer mee!

Ook leuk voor in de kinderkamer
Ook leuk voor in de kinderkamer

Je moet gewoon eens de collectie van Zilte.nl bekijken, want er zijn zóveel leuke patroontjes... Ook ontzettend leuk om samen met de kids te gaan knutselen.

Super toch, deze Fiat500?
Super toch, deze Fiat500?

Op ons Pinterest-board zie je nog veel meer leuke ideeën van wat je allemaal met MT Masking Tape kunt doen, zowel met de gewone variant als met de Casa-lijn. En wil je aan de slag, maar kun je wel wat hulp hebruiken? Check dan de workshops die Zilte gaat starten, o.a. op Creative Life. Met een beetje hulp, het nodige geduld en de mooiste patroontjes maak je zelf de leukste creaties!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)