Cosmetica uit eigen keuken

Cosmetica uit eigen keuken
Cosmetica uit eigen keuken

Weten welke huidverzorgingsproducten goed of juist minder goed zijn altijd is lastig ding. Kun je vertrouwen op een fascinerende reclame van tv, goede reviews of de sterke mening van je schoonmoeder? Ik betwijfel dat nog een tikkeltje… Veel makkelijker is vertrouwen op producten die zo natuurlijk mogelijk zijn, en die niet getest zijn op dieren en met respect voor natuur en mens zijn gewonnen en geproduceerd. Ik heb wel vaker de uitspraak ‘wat je op je huid smeert, moet je ook kunnen eten’ gehoord. Eigenlijk een heel goed punt, want onze huid is helemaal niet gemaakt voor chemische producten.

Toen ik het boek ‘Culinaire Cosmetica’ van Crêpe Susette zag was ik er zeker van; fruit moet op je huid! Om te lezen over wat je allemaal wel niet uit je eigen keukenkastje kan gebruiken voor een fijn maskertje is een ware eyeopener. Niet alleen je gezicht is er om verwend te worden met deze recepten. Shampoo, haarmaskers of bodylotion, het is zo gek niet te bedenken en dat allemaal met een potje honing of een bosje brandnetel uit de tuin. Hoe ideaal? Ik las zelfs over een rijstmasker! Rijst blijkt dus antioxidanten te bevatten die de veroudering van de huid tegengaan. Ook is het goed tegen huidirritaties en acne. Zulke en nog veel meer tips over elk huidtype zijn uitgebreid behandeld in dit boek.

Cosmetica uit eigen keuken
Cosmetica uit eigen keuken

Ik sta te popelen om lekker te knutselen met deze heerlijke recepten. Mezelf verwennen op een voordelige, makkelijke en superleuke manier! Omdat wij zo enthousiast zijn over dit boek geven we 2x2 exemplaren weg aan jullie! De winactie vindt plaats op Instagram dus check zeker even ons account. Wie weet is dit boek vol beautygeheimen wel binnenkort van jou! 

Cosmetica uit eigen keuken
Cosmetica uit eigen keuken

Om een voorbeeldje te geven van hoe simpel, maar fijn een masker te maken is heb ik hier een voorbeeldrecept uit het originele boek:

Gember-gezichtsmasker 

-       1 eetlepel geraspte gemberwortel 

-       1 eetlepel Jojobaolie

-       Een kommetje en een spateltje

Gember houdt je huid goed schoon en glad. De ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen helpen de poriën te ontstoppen en doden de acne-veroorzakende bacteriën. Kortom, deze frispittige specerij verbetert het uiterlijk van je huid.

1. Meng de geraspte gemberwortel met de jojobaolie.

2. Maak je gezicht schoon. Verwarm je huid met een warme, vochtige handdoek. Breng het masker aan met je vingers of een kwastje. Laat het gebied rond de ogen vrij. Laat het 20 minuten intrekken.

3. Spoel je gezicht met lauwwarm water en dep wat rozenhydrolaat op je gezicht. Houdbaarheid: direct en eenmalig gebruik.

reacties op dit blog (2)

05 oktober 2018
will
Make up uit eigen keuken, dat lijkt mij wel wat.
Graag doe ik mee voor dit boek.
Zou deze make up recepten graag proberen.
05 oktober 2018
Jeanne de Ridder
Graag zou ik dit boek willen winnen om het cadeau te geven aan mijn zus die schoonheidsspecialiste is.
In onze familie ben ik de "culinaire artiest", door middel van dit boek komen we toch een beetje bij elkaar.
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)