Check deze woontrend: organische vormen in huis

Back to nature
Back to nature

Vorig jaar kwam de trend op: ronde, organische vormen in het interieur. Weer eens wat anders, dan jarenlang vooral strakke, minimalistische vormen gezien te hebben! Een nieuwe fase lijkt ingeluid te zijn. Waar komt de trend vandaan, en vooral: welke items zijn absolute musthaves voor je huis?

Back to nature
Ooit strakke lijnen en vormen gezien in de natuur? Nee, eigenlijk niet. Organische vormen doen ons denken aan de natuur. Heel mooi dus, om op deze manier een link te leggen naar buiten. Daarnaast staat het vrouwenlichaam symbool voor zachte vormen. Als reactie op de verharding in de maatschappij is de voorkeur voor organische vormen dus eigenlijk een heel logische. Nu hoef je niet direct alles weg te doen dat strakke vormen heeft, een of enkele details kunnen al een wereld van verschil maken. Check bijvoorbeeld deze organisch gevormde vaas van Madam Stoltz. Ook nog eens in onze favoriete nude-tinten van nu! De vaas koop je bij Deens.nl.

Thuis = cocoonen
Thuis = cocoonen

Thuis = cocoonen
Al jaren is alles wat met interieur te maken heeft een grote hit. Maar door Covid-19 hebben we ons eigen huis extra weten te waarderen. Thuis moet het veilig, geborgen en knus zijn. In dit gedachtengoed passen strakke lijnen minder goed dan organische vormen. Kijk bijvoorbeeld deze bank JAX van HK Living die Wonen met Lef verkoopt. Hij is heerlijk rond van vorm en bestaat uit losse elementen. Hij is dus ook nog eens helemaal samen te stellen zoals jij 'm hebben wilt (psssst, dat past meteen bij die andere trend van personaliseren).

Puur ambacht
Puur ambacht

Puur ambacht
En dan een derde reden voor het gegeven dat organische vormen in huis hot, hot, hot zijn. Als reactie op alle technologische ontwikkelingen die er zijn en waarmee we nog eens extra te maken kregen tijdens COVID (we kunnen geen Zoom-sessie meer zien!), is het ambacht in de schijnwerpers komen te staan. Nu maken we ons daar al jaren hard voor, dus hoe fijn dat handgemaakte producten nu veel meer aandacht krijgen dan ooit tevoren. Mooi voorbeeld: de handgemaakte kandelaars, vazen en schalen van The Clay Shaper, zoals deze organische vazen in de vorm van een donut. Geen product is hetzelfde en de creativiteit spat ervan af. Geweldig om zo'n object cadeau te geven of jezelf ermee te verwennen. 

Schilderijen met organische vormen
Schilderijen met organische vormen

Tot slot: ook veel gezien zijn schilderijen met organische vormen erop. Mooi! Deze in peach zagen we bij Villa Jipp. Prachtig, toch?

 

 

 

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)