Chaos? Plannen die handel!

Clean plannen!
Clean plannen!

Gisteren hadden we iets heel leuks hier in de studio van Flavourites. We organiseren regelmatig MasterClasses voor webshopeigenaren in de Snorfabriek, waar we onze werkplek hebben. Effectief werken was de sessie die gisteren op het programma stond, onder leiding van Janny van Effectiviteitstrainer.nl. Ze strooide met tips en tricks en liet ons vooral inzien waar het toch zo vaak fout gaat. Handige hulpmiddeltjes nodig voor het plannen van al je taken en bezigheden? Ik geef er een paar!

Plannen... het blijft een kunst hoor. Persoonlijk wil ik altijd van alles maar is mijn tijd beperkt. En tja, dan lopen je plannen wel eens in de soep natuurlijk. Janny (goed om te weten: je kunt haar ook inschakelen voor een privé-sessie, helpt ze je al die ballen in de lucht te houden!) gaf een aantal slimme inzichten. Multitasken bijvoorbeeld: het kán niet, het gaat niet. ik denk wel altijd dat ik hier reuzehandig in ben, maar een simpel testje liet het tegenovergestelde zien. Echt waar: het bespaart je zo ongeveer de helft van de tijd als je taken niet door elkaar maar achter elkaar doet. En to do-lijstjes? Ik ben er dol op. Vindt Janny ook een goed idee, maar haar tip: houd ze online of offline bij. Niet door elkaar dus, want dat zorgt ook weer voor chaos. Eerste slimme product: deze A5-planner van Vormgevoel.nl. Een fijne webshop omdat je hier veel producten kunt kopen die een clean design hebben. Daar houd ik van! De A5-planner kun je helemaal zelf invullen en personaliseren.

Leuke planner van Rice
Leuke planner van Rice

Deze planner zag ik bij Madamelapoule.nl. Hij is van Rice, vrolijk gekleurd en zorgt ervoor dat je helemaal klaar bent voor 2018. Ik zeg: nu aanschaffen en straks op naar een jaar zonder chaos!

Skur.eu boodschappenlijstje
Skur.eu boodschappenlijstje

En neem Skur.eu. Ik ken deze webshop sinds ik zelf een puberzoon heb bij wie plannen nou niet bepaald bovenaan de prioriteitenlijst staat. Skur.eu maakt heel slimme planningshulpmiddelen. Voor de kids (niet alleen voor pubers, ook voor jonge kids), voor jou, voor je gezin... Echt héél handig - zo sprak zij uit eigen ervaring. TIP: deze week maak je kans op een planpakket van Skur.eu, doe dus mee met onze winactie! Ik ben inmiddels goed bezig... Ben vanmorgen begonnen met 'Eat a frog a day' (start de dag met de lastigste klus, ook zo'n tip van Janny) en heb met het afronden van dit blog mijn things to do voor vandaag afgerond (check!). Morgen weer een (werk)dag! 

Skur.eu planner
Skur.eu planner

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)