Cadeautjes die een glimlach op je gezicht toveren

Cadeautjes waar je blij van wordt
Cadeautjes waar je blij van wordt

Wat hebben we de afgelopen twee jaar toch leuke hart-onder-de-riem cadeautjes voorbij zijn komen om ons door de pandemie te slepen. Of het nou ging om een lieve stip aan de horizon of een serieuze beterschapswens, zo’n lief gebaar in de vorm van een klein cadeautje deed vaak wonderen. Even alle sores vergeten en een glimlach tevoorschijn toveren. Zo simpel kan het zijn. 

 

Soms heb je een grote tegenslag nodig om te beseffen dat geluk vaak in de kleine dingen zit. Dat geldt in ieder geval voor Chantal, oprichter en eigenaar van Kop-op! Precies toen ze op het punt stond om een andere, meer zinvolle invulling aan haar leven te geven, werd ze ziek. Alle mooie plannen konden dus terug in de kast. En hoewel haar leven een aantal jaar volledig op zijn kop heeft gestaan door haar ziekte, heeft het haar ook veel gebracht. In ieder geval het idee voor een eigen bedrijf!

Want geïnspireerd door een doosje met bloembollen dat ze kreeg van een vriendin - zaai nu en geniet straks met een glimlach op je gezicht van iets moois- besloot ze een label op te richten dat zich focust op positiviteit en blijdschap in de vorm van kleine cadeautjes. Dat werd dus Kop op! en de cadeautjes noemt Chantal Blijmakers. “Al lijkt alles nog zo tegen te zitten, er moet altijd hoop zijn op een glimlach op je gezicht. Door mooie woorden, een lief gebaar of een cadeautje. En als je als gever die mooie glimlach ziet verschijnen bij degene die de blijmaker openmaakt, dan maakt je hart toch een vreugde sprongetje.” We couldn’t agree more!

Geluk zit vaak in de kleine dingen
Geluk zit vaak in de kleine dingen

Inmiddels heeft Kop op! een super origineel assortiment aan hart-onder-de-riem cadeautjes, zoals een mooi katoenen zakje met wensbonen. Heel symbolish natuurlijk, want door de boontjes te planten en verzorgen, zal de wens gaan groeien. Extra verrassing is dat de tekst in de boon op de eerste schutblaadjes van de plant blijft staan. Een klein gebaar waar iemand heel erg lang plezier van zal hebben. 

Magische wensbonen
Magische wensbonen

En wat dacht je van het handgemaakte vurenhouten frame met drie glazen vaasjes. Zo leuk! Nog leuker is, dat in de vaasjes speciaal handgeschept groeipapier zit met daarin de zaadjes van veldbloemen, klaprozen of vergeet-me-nietjes. Op het groeipapier vind je een stijlvolle bloemen illustratie en de toepasselijke tekst Plant smiles - Grow laughter - Harvest love. Het groeipapier kan zo in een potje met wat aarde -of buiten in de grond- en als het af en toe wat water krijgt, ontkiemen al heel snel de eerste plantjes. Zeker weten dat de ontvanger hiervan heel blij gaat worden.

Kijk dan hoe leuk deze vaasjes zijn!
Kijk dan hoe leuk deze vaasjes zijn!

Ook al zo’n lief cadeau zijn de kaarsjes. Ze brengen letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje in moeilijke tijden. Ik vind het vooral een mooi gebaar dat je het ook zonder woorden kunt sturen, want het cadeau zelf zegt al alles. En soms wil je iemand gewoon laten weten of dat je aan ze denkt, maar is het niet makkelijk om de juiste woorden te vinden. Dit lichtpuntje wordt verstuurd in een mooi glazen buisje, inclusief een lucifer met een gekleurde kop. En wil je er toch een boodschap bij sturen, dan schrijft het team van Kop op! het met liefde op een kaartje.

Voor die o zo belangrijjke lichtpuntjes
Voor die o zo belangrijjke lichtpuntjes

Nog eentje dan: deze Seed, grow and eat kit waarmee je je eigen kruiden of eetbare bloemen kunt kweken. En ook hier geldt, Plant smiles - Grow laughter - Harvest love. De ontvanger wordt met zo’n cadeautje bij elke stap even herinnerd aan degene die aan hem of haar denkt en dat is zo waardevol. 

Alles van Kop op! is ook zo mooi vormgeven en verpakt, net als deze Seed, grow, eat-kit
Alles van Kop op! is ook zo mooi vormgeven en verpakt, net als deze Seed, grow, eat-kit

Zo tof om al deze mooi vormgegeven blijmakers bij elkaar te zien. Wat ons betreft is Chantal een echte inspiratiebron. De kaarten en kleine cadeautjes, die allemaal door de brievenbus passen, zijn perfect om naar iemand te sturen om te delen in lief en leed, om even te laten weten dat iemand in je gedachten is of om je waardering uit te spreken. Bij wie ga jij een glimlach op het gezicht toveren?

De tekst op de wensbonen blijft op de schutblaadjes van de plant staan!
De tekst op de wensbonen blijft op de schutblaadjes van de plant staan!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)