Bouw je mee aan het grootste kerstmenu van Nederland?

Het LAM museum is op zoek naar jouw ultieme feestgerecht. Foto: Nora Vrba
Het LAM museum is op zoek naar jouw ultieme feestgerecht. Foto: Nora Vrba

Die zelfgemaakte trifle van je broer, de onweerstaanbaar lekkere cocktail van jezelf of de sperziebonen met spek, gewoon omdat die nu eenmaal áltijd met kerst op tafel staan. Wat eet jij deze kerst? In het LAM, een kakelvers foodart museum en een nog onontdekte parel op Landgoed Keukenhof in Lisse, zijn ze op zoek naar jouw ultieme feestgerecht. Waarom? Om het grootste kerstmenu van Nederland te bouwen. ‘Of we de kerst nu wel of niet groots kunnen vieren, zo eten we toch nog een beetje samen’, zegt museumdirecteur Sietske van Zanten. En zelfs nu het museum gesloten is, is er in de kerstvakantie genoeg leuks te beleven. Kijk hier maar eens!

Feesthit
Bijna iedereen heeft wel een gerecht met mooie herinneringen, succesnummers of gerechten die onlosmakelijk met feestmomenten zijn verbonden. Op hetkerstmenuvannederland.nl zijn al heel wat gerechten en verhalen te lezen. Soms romantisch en nostalgisch zoals de slurpkip van de overleden man van Ria, vaak ook herkenbaar. ‘Nadat de oven het na het voorgerecht begaf, hebben we shoarma gehaald’, schrijft de 37-jarige Cathy. Of de saucijzenbroodjes van Marius die niemand echt lekker vindt maar inmiddels onmisbaar zijn. Grote kans dat je tijdens het watertandend scrollen door de gerechten ook te weten komt wat presentatrice Janny van der Heijden, actrice Anne-Marie Jung, de burgemeester en andere bekende Nederlanders deze kerst eten. Sietske van Zanten: ‘Iedereen vindt het leuk om haar of zijn feestgerecht te delen. Dit is één brok feelgood. Én super persoonlijk. Eten is zoveel meer dan de voedingsstoffen; het laat zien wie je bent en waar je voor staat.’

In het LAM, een kakelvers foodart museum en een nog onontdekte parel op Landgoed Keukenhof in Lisse, zijn ze op zoek naar jouw ultieme feestgerecht.
In het LAM, een kakelvers foodart museum en een nog onontdekte parel op Landgoed Keukenhof in Lisse, zijn ze op zoek naar jouw ultieme feestgerecht.

Zie jezelf terug in een kunstwerk
De website is een feestje op zich, maar met de samenwerking met kunstenaar Tom Heerschop is dit project echt een must-do. Tom vertaalt de inzendingen tot een groots kerstkunstwerk in het LAM museum. Je kunt hem live aan het werk zien, over zijn schouder meekijken, hem het hemd van het lijs vragen of jouw feestgerecht persoonlijk toelichten. 
.
Maak een kerstig familieportret

In de entree van het LAM museum is een speciale fotowand ingericht, met elementen uit het grote kunstwerk van Tom Heerschop. Pak het manshoge bestek van hetkerstmenuvannederland.nl erbij en maak de perfecte selfie of een winters familieportret.
.
Net vakantie

Het LAM is hét foodart museum in de wereld. Met een drie meter lang tros druiven vol edelstenen, een bijna eng-echte moeder met baby en boodschappen, XXXL-bonbons waar het water je van in de mond loopt, een jaar lang eten en drinken in een porseleinen installatie en heel veel meer internationale topkunstwerken, laat het je museum je compleet anders kijken naar je eigen dagelijkse leven. Enthousiaste Kijkcoaches geven je op elke zaal tips op maat. Het museum is een dikke aanrader voor iedereen die nieuwsgierig van geest is, óók voor kleine ontdekkers.  Sietske van Zanten: ‘Een bezoek aan het LAM is een mini-vakantie: je stapt even een andere wereld in waarin je je hoofd leeg maakt om hem vervolgens te vullen met nieuwe ideeën.’

Het museum is een dikke aanrader voor iedereen die nieuwsgierig van geest is, óók voor kleine ontdekkers.
Het museum is een dikke aanrader voor iedereen die nieuwsgierig van geest is, óók voor kleine ontdekkers.

Het LAM museum is in de kerstvakantie extra geopend. Voor meer informatie en tickets: lamlisse.nl.
.
Voeg je gerecht toe op hetkerstmenuvannederland.nl.

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)