Binnengluren bij... Tinne+Mia

Zo mooi: het beddengoed
Zo mooi: het beddengoed

Je kent ze wel: die mooie woonlabels waarbij je je afvraagt hoe de eigenaar zelf woont... Dat had ik nou al lange tijd met Tinne+Mia. Zo'n mooi label. Altijd die prachtige poedertinten, fijne details, sober en toch verrassend. Eigenaresse Karien wilde me graag bij haar studio annex huis ontvangen. En ja hoor. He-le-maal Tinne+Mia! En terwijl we van ruimte naar ruimte lopen, vertelt Karien mij alle ins & outs over Tinne+Mia.

Ik heb stationeryproducten van Tinne+Mia en ik slaap onder een van de dekbedovertrekken. Ik heb twee tasjes van dit fijne label en ook dochterlief heeft er multomappen van. Kortom: wij zijn fan. Nice to know: eigenaresse Karien, die zowel grafisch vormgever, productontwerper als stylist is, ontwierp vorig jaar zelfs het beursbeeld van Flavourites Feest én ze maakte drie verschillende notitieboekjes voor Flavourites die we tijdens ons Feest uitdeelden aan de bezoekers! En Tinne+Mia en Flavourites; da's nu eenmaal echt een combi. Tijd dus voor een 'Kijkje achter 't scherm' van dit prachtige label!

Musthave tas (mét inspirerende teksten)
Musthave tas (mét inspirerende teksten)

Karien woont en werkt in Breda, waar ze haar studio aan huis heeft. Een gewéldig huis, welteverstaan. Of eigenlijk zijn het twee huizen, want enkele jaren nadat Karien - voornamelijk samen met haar vader - een oude woning opknapte en er een heerlijk leefhuis van maakte, konden ze het ernaast gelegen huis erbij kopen en maakten ze van twee woningen één. Resultaat: een huis met verschillende vertrekken die creatief in elkaar doorlopen en waar plek genoeg is voor Karien, haar man en hun drie opgroeiende kinderen. Het huis is prachtig. De onmiskenbare Tinne+Mia tinten op de muur, een waanzinnig daklicht en een creatieve werkplek. Karien: "Ik heb al in zo'n beetje alle kamers van het huis gewerkt. Steeds weer verkas ik met mijn spullen. Soms voel ik me bijna een nomade in mijn eigen huis." Eigenlijk past het ook wel bij Karien, die van huis uit grafisch ontwerper is en jarenlang  grafische-, fotografie- en stylingproducties met haar toenmalige compagnon maakte voor het kinderwarenhuis Kids Factory. Karien: "Door het werk voor Kids Factory kwamen er ook andere mooie opdrachten op ons pad. We ontwierpen onder meer beddengoed voor het Deense Lifetime en verpakkingen voor Kadodesign. Heel afwisselend en super leuk allemaal." 

Nieuw! De agenda 2018-2019. Te koop vanaf juli.
Nieuw! De agenda 2018-2019. Te koop vanaf juli.

Toch bleef het allemaal werk in opdracht voor anderen, terwijl Karien en haar compagnon juist een eigen label wilden opzetten. Dit was het begin van Tinne+Mia, wat in 2012 begon met notebooks, tassen en cadeaupapier. De oneliner Follow your dreams, they know the way heeft Tinne+Mia altijd geïnspireerd. Karien: "Mijn compagnon is inmiddels een nieuwe weg ingeslagen; ik bouw verder aan Tinne+Mia. Ik houd van papier en stof, van mooie typografie en grafische prints. Dit probeer ik allemaal samen te voegen in Tinne+Mia."

Ingericht à la Tinne+Mia
Ingericht à la Tinne+Mia

En dat lukt. De producten van Tinne+Mia zijn inmiddels niet alleen in ons eigen land, maar ook in verschillende Europese landen en in de USA te koop. Karien: Ik was met mijn dochter in New York, waar we mijn stationeryproducten bij Anthropologie zagen liggen. Eén van mijn favoriete winkels, en dan daar verkocht worden! Dat is echt kicken." Alle producten blinken uit in een hoog feel good-gehalte. Wat ik ook zo mooi vind: alles matcht met elkaar. Het beddengoed, de stationery, de woonaccessoires, tassen..." Karien: "Dat is ook precies de bedoeling: alle producten zijn verrassend, vernieuwend en passen als één familie bij elkaar. Van het begin af aan hebben we dit heel bewust opgezet. Niet alleen qua ontwerpen, dessins en kleurgebruik, maar ook op het gebied van fotografie hebben we altijd één lijn getrokken. Fotografie van je producten is zo belangrijk; het bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je product." Ik ben het helemaal eens met Karien. Het beeld van Tinne+Mia is altijd fijn om mee te werken en ze geven het label die fijne, sobere uitstraling.

Karien aan het werk in haar prachtige huis
Karien aan het werk in haar prachtige huis

Karien laat haar werkplek zien. Lang bureau, overal Tinne+Mia producten in dozen, aan de muur en en op tafel. De werkplek van een ontwerper! "Maar ik zit ook veel in dit gedeelte van de woonkamer", vertelt Karien als we naar de voorkant van het huis lopen. Doordat Karien en haar man van twee huizen één maakte, zijn er als het ware twee woonkamers, waarvan één door Karien min of meer geconfisqueerd is als werkplek. Een lange tafel, alle ruimte, grote posters in lijsten op de grond tegen de muur. Wat heerlijk om zo'n ruimte te hebben.

De voorraden van de webshop
De voorraden van de webshop

Of Karien het niet eenzaam vindt, om zoveel alleen te werken? "Ik heb veel aan mijn assistente Dominique", vertelt Karien. "Zij verricht veel hand- en spandiensten waar ik zelf niet aan toe kom." Zo blijft er tijd over voor Karien om nieuwe producten te ontwikkelen, want ook die staan op stapel. Karien laat een stoel zien die ze heeft bekleed met een gebloemde stof. Prachtig. Anders, maar tóch Tinne+Mia. Karien: "Na de woonaccessoires was het tijd voor een meubelstuk. Voor mij voelde dit als een logisch vervolg op het beddengoed en de andere interieurproducten. De stoel is binnenkort te koop in verschillende prints. Erg leuk om eens zo'n meubelstuk te ontwerpen!". Of Karien nog verdere ambities heeft op het ontwerpvlak? "Ik houd erg van keramiek", aldus de ontwerpster. "Het lijkt me erg leuk om daarmee te werken. Of een keukenlinnen-lijn; dat zou ook nog een mooie aanvulling zijn op het assortiment. En, héél vers van de pers: Tinne+Mia krijgt binnenkort een zusje. Onder een nieuwe naam verschijnt er een stationery-lijn voor meisjes vanaf een jaar of tien." Oeh, ik kan niet wachten. Follow your dreams, they know the way. Ik snap deze Tinne+Mia quote helemaal... 

Een fijne werkplek... en keuken
Een fijne werkplek... en keuken

 

Een primeurtje!
Een primeurtje!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)