Bezuinigen? Zo doe je dat op een leuke manier!

Besparen? Ga je planten stekken!
Besparen? Ga je planten stekken!

Help! Alles wordt steeds duurder. De gasrekening, boodschappen, uitgaan... Gelukkig kun je op een leuke manier besparen, zodat er genoeg geld over blijft voor leuke dingen. Die mooie tas bijvoorbeeld die je al lang graag wlt hebben, of zo'n mooie maxijurk... Doe je voordeel met deze tips!

1. Stek je planten
Heel zen om te doen met een tof resultaat: ga planten stekken! Online vind je heel veel tutorials. Bananenplanten, pannenkoekplanten of de aloë vera: binnen no-time kom je om in de planten en hoef je niets meer te kopen! Leuk voor jezelf, maar natuurlijk ook een fijn cadeautje voor een ander.

2. Koop en verkoop vintage
De Vinted app nog niet ontdekt? Probeer het gewoon eens uit. Er is zóveel leuke vintage kleding te koop! En natuurlijk kun je zelf ook een fikse kastopruiming houden en je mooiste items op de app zetten. Ruimt lekker op én spekt je portemonnee.

3. Koop refurbished computers
Toe aan een nieuwe laptop? Er zijn altijd mensen die 't nieuwste-van-'t-nieuwste willen hebben, en hun nog prima desktop of laptop verkopen. Mooie kansen voor jou. Want zo'n refurbished laptop of desktop gaat nog jaren mee en je krijgt er gewoon garantie op. Bovendien zijn ze helemaal gecheckt dus je weet zeker dat je iets goeds in handen hebt. Wil je een refurbished laptop kopen, of wellicht een desktop? Dell, HP en Lenovo zijn gewilde merken en van hoge kwaliteit. Die kun je met een gerust hart refurbished kopen.

4. Less is more
Goede tip als je op het punt staat om die flared jeans, maxiskirt of nieuwe sneakers te kopen. Ga je het écht vaak dragen? Heb je het echt nodig? Denk er even een weekje over na en beslis daarna. Bij grote aankopen denk je natuurlijk nog wat langer na. Zo voorkom je dat je overhaaste beslissingen maakt, en die kunnen je heel wat geld besparen.

5. Slimme boodschappen
Tot slot: doe slim je boodschappen. Maak vantevoren een lijstje en zoek naar gerechten die lekker en voordelig zijn. Kook voor twee avonden en vries de helft in. Handig, hoef je niet te koken na een drukke dag én grotere verpakkingen zijn altijd veel voordeliger. Misschien lijkt het niet veel om elke keer vijf euro of een tientje te besparen op de boodschappen, maar als je dit per maand optelt kan het toch aardig wat opleveren.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)