Before and After

Woth, print Loes van Oosten, Stokkenkast van Cosmic Design
Woth, print Loes van Oosten, Stokkenkast van Cosmic Design

De gezichten van de bewoners. Die dan binnenkomen in hun gerestylede huis. Heerlijk om te zien of ze intens gelukkig zijn of diep ongelukkig en teleurgesteld over de grote cirkel midden op de muur met een pakkende tekst. Ze zijn nog op televisie. De woonprogramma’s van ‘voor Corona’ met vakmensen die zwetend naast de opgewekte styliste staan te zuchten onder de zware last die ze dragen. Maar ze blijven vrolijk en opgewekt en niets blijkt onmogelijk.

Mijn extra interesse voor deze programma’s is de taak die mij te wachten staat de komende maanden. Het bedenken en inrichten van onze nieuwe werkplaats. Het pandje is een klein deel van een groot nieuwbouwproject in het centrum van Alkmaar. Gelukkig kunnen de hardwerkende bouwvakkers, elektriciens en loodgieters nog goed hun werk doen waardoor de opleverdatum snel dichterbij komt. Het liefste zou ik ons spiksplinternieuwe kantoor vol hangen met planten en op de muren bloemetjesbehang. Maar dat ga ik er, in dit leven, nooit doorheen krijgen bij mijn partner en andere roomies. Dus op zoek naar alternatieven struin ik mijn tijdschriften van het afgelopen jaar door, zoek op Pinterest, Etsy en Instagram. Maak moodboards. Doe ideeën op door, tijdens de avondwandeling, stiekem bij leuke huizen naar binnen te kijken.

Behang Avalon design en Marzipan days
Behang Avalon design en Marzipan days

De muur achter mijn eigen bureau zal in ieder geval behangen worden. En omdat ik enorm fan ben van vintage (of vintage like) design, kwam ik tijdens het speuren ook terecht op vintage behang. Natuurlijk is Priem in Gent een beroemd leverancier van prachtige prints op rol maar daarvoor zal je echt naar Gent moeten afreizen en dat lukt nu helaas niet.
Online kun je nu terecht op Vintage Wallpapers en zeer binnenkort kun je bij Loes van Oosten terecht voor behang met haar prachtige ontwerpen.      

Het omzetten naar een concreet kleur- en behangplan zal wel pas komen als ik daadwerkelijk in de kale grijze ruimte sta over een aantal maanden.    

Behangwinkel Priem en behang van Vintage Wallpapers
Behangwinkel Priem en behang van Vintage Wallpapers

Ik hoop dat het mij dan lukt om net zo opgewekt en vrolijk te blijven als die aardige timmerman laatst op tv. Niets is onmogelijk. Voor meer inspriratie kijk dan ook eens op #wallpaperdesigner op Instagram

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)