Beeldig inlijsten

Do it yourself!
Do it yourself!

Vorige week lieten we in de Top 10 (en op Facebook) al even de wissellijsten van 't Deense label Moebe (te koop bij Emma-b.nl) zien. De positieve reacties waren niet van de lucht! Niet zo heel vreemd, want ik ben zelf ook supernieuwsgierig naar dit product dat ik beeldschoon vind. Ik ben er dus nog eens even goed ingedoken en laat graag meer zien over deze bijzondere lijsten.

Soms heb je dat. Je ziet een product en weet direct: wow. Echt mooi. Zo'n product waar je - soms zonder dat je het wist - al heel lang naar op zoek was. Ik heb dat nou met de wissellijsten van Moebe. Strak afgewerkte glasplaten in A3, A4 en A5, waartussen je van alles kunt bewaren. Van een mooi takje tot een knipsel. Alle focus op het ingelijste product!

Mooi met lentebloemen
Mooi met lentebloemen

Toen ik vorige week hiervan een plaatje liet zien op Facebook, waren de hartjes en duimpjes-in-de-lucht niet aan te slepen. Ik was kennelijk niet de enige die als een blok viel voor de Moebe lijsten.

Strak in zwart
Strak in zwart

Nu ik ze nog eens goed bekijk, ontdek ik eigenlijk steeds meer positieve eigenschappen van de lijsten. Twee glasplaten op elkaar, ik was er dus al langer naar op zoek. Maar de afwerking van Moebe heeft me echt verrast. Strakke lijsten van blank eikenhout of gepoedercoat metaal, héél mooi! Met een elastiek houd je de lijsten op z'n plek. En met datzelfde elastiek kun je de lijst ophangen. Less is more is een uitdrukking die hier zeker op z'n plaats is.

Zo hang je 'm op
Zo hang je 'm op

En nu komt natuurlijk de grote vraag. Wat ga je hierin bewaren? Gedroogde bloemen of een mooie tekening? Ik weet het al hoor. Ik heb een prachtige lasercut van Geertje Aalders van een gouden zanglijster. Echt zó mooi. Hij zit nu in een gewoon lijstje, maar dat kan dus véél mooier! In een Moebe wissellijst ermee. Hoog genoteerd op mijn wishlist, dat begrijp je...

Deze lasercut is perfect voor een Moebe
Deze lasercut is perfect voor een Moebe

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)