Badmodetrends 2022: hier word je blij van!

Trend 1: duurzaam
Trend 1: duurzaam

Ken je dat? Bijna op vakantie, nog even checken hoe het er eigenlijk voor staat met je badpak of bikini. Maar oei. Uitgelubberd, (inmiddels) te klein, verbleekt of je voelt je er gewoon niet meer lekker in. Uit ervaring weet ik dat goedkoop duurkoop is qua bikini's en badpakken, dus voor mij geen wegwerpitems meer. What's hot in 2022? Ik zocht het uit en kan je alvast verklappen: oh la la! Het wordt een mooie zomer!

Trend 1: Duurzaam
Een paar jaar geleden zag ik het al: de opkomst van gerecyclede badkleding. Badkleding gemaakt van gerecylcede PET-flessen of van andere duurzame materialen: je kunt er anno 2022 (gelukkig!) niet meer omheen. Curms is zo'n badkledinglabel. De badkleding (bikini's, badpakken en andere items) wordt in samenwerking met Indonesische ambachtslieden gemaakt. De prints zijn geïnspireerd op de traditionele Ikat-weeftechniek, de stoffen zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecyclede visnetten. En, heel leuk: de bikini's zijn allemaal reversible! Heb je twee bikini's in één.

Gerecyclede badmode
Gerecyclede badmode

Curms is opgericht door de Nederlandse Carmen: al op jonge leeftijd ging ze naar Indonesië op vakantie waar ze haar hart verloor aan de het surfen, de mensen en de lokale gebruiken. Dat alles komt terug in haar badkledinglabel. Mooi label, mooi verhaal!

Trend 2: Shapewear
Trend 2: Shapewear

Trend 2: Shapewear
Andere trend: shapewear. Voorheen was shapewear vooral bedoeld om ónder je kleding te dragen. Maar je ziet het nu steeds vaker terugkomen in badkleding en ook in 'gewone' fashion. Niet omdat we niet mooi of goed genoeg zijn. Nee, omdat je je gewoon iets lekkerder kunt voelen als de rolletjes een beetje uit het zicht zijn! Shapewear is echt een uitvinding vind ik. Zo heb ik van CurvesWear een geweldige flared broek, owwww, die is zo fijn! Dit shapewear badpak vind ik ook geweldig. Doet gewoon nét wat het moet doen, en je kunt het ook op een maxiskirt of op een shortje dragen. Dan is het een leuk topje, toch? 

Trend 3: beachy fashion
Trend 3: beachy fashion

Trend 3: Beachy fashion
En dan nog een leuke trend: direct na het strandbezoek de club in, dansen tot in de late uurtjes... Of hup, vanaf de rand van het zwembad meteen lekker borrelen. Soms is het dan wel zo fijn om even iets extra's dan alleen je bikini aan te hebben. Gespot bij Marlies Dekkers - befaamd om de klassieke items en de bandjes en andere eye-catchers - is zo'n toffe kaftan. Chic, gedistingeerd, multifunctioneel. Was het maar 12 maanden per jaar zomer...

Trend 4: Vleugje vintage
Trend 4: Vleugje vintage

Trend 4: Vleugje vintage
Veel gezien: badmode met een hang naar vroeger tijden. Een vleugje vintage in je badkleding: prachtig! Kijk bijvoorbeeld hoe leuk deze gele bikini is. Doet alles voor je figuur wat het moet doen en de kleur is prachtig, zeker op een zongebruinde huid. Leuk met een accessoire als zo'n vintage zonnehoed. Check bij TopVintage nog veel meer mooie badmode in deze vintage look!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)