Creatieve broedplaats in Amersfoort

Veel groen en een flinke dosis creativiteit
Veel groen en een flinke dosis creativiteit

Elke vrijdag gedurende de vakantieperiode zetten we de mooiste en meest bijzondere interviews van afgelopen jaar nog een keer in the spotlights. Laat je inspireren door deze ondernemersverhalen!

We mogen zelf niet klagen over onze superleuke werkplek in de Utrechtse Snorfabriek, maar kijk deze werkplek van De zussen van zelf eens… Hij vormt een creatieve broedplaats in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Naast hun gezin én baan runnen de zussen Miranda en Patricia deze originele (web)winkel met handgemaakt moois voor in huis. Een winkel om te ontdekken!

Anderhalf jaar geleden startten ze online hun creatieve ‘botanische woonwinkel’, zoals ze ‘m zelf noemen. Een winkel waarin de dames  van De zussen van zelf al hun creativiteit kwijt kunnen en waar hun groene vingers helemaal tot bloei komen. Overal waar ik kijk zie ik groen. Kokedama’s (juist, die heel te gekke hangende planten), terrariums en aan de muur botanische tekeningen. Een wereld om rustig en blij van te worden en hoe leuk ingericht! En… helemaal on trend, natuurlijk.

Buiten bij De Nieuwe Stad
Buiten bij De Nieuwe Stad

Patricia is druk bezig in de winkel als ik binnenkom. Handig wel: de winkel runnen en ondertussen de bestellingen uit de webshop afhandelen. “Eigenlijk is onze winkel een uit de hand gelopen hobby”, vertelt Patricia. “We hebben allebei een grote passie voor natuur en groen, barsten van de ideeën en vonden het leuk om iets naast onze baan en ons gezin erbij te doen. Maar we willen wel gemotiveerd blijven, dus het moet wel verkopen. Wat dat betreft zijn we serieuze ondernemers. Daarom evalueren we de boel samen ook regelmatig.”

Miranda tussen 't groen
Miranda tussen 't groen

Het assortiment van De zussen van zelf is geweldig. Zo vind ik de terrariums prachtig. Ware kunstwerkjes zijn het. En dan die kleine cactusjes met naambordjes waarop teksten staan als ‘Jouw zonnige kijk’ en ‘love ya’. Patricia: “We willen graag de schoonheid van het kleine verspreiden, producten als het ware een ‘karakter’ meegeven. Storytelling eigenlijk, er is zoveel leuks te vertellen!”

Een van de meubels, ontworpen en gemaakt door Arjen
Een van de meubels, ontworpen en gemaakt door Arjen

Inmiddels is ook zus Miranda komen aanwaaien. Dat de zussen perfect op elkaar zijn ingespeeld, wordt meteen duidelijk. Miranda: “We proberen van alles uit. Soms lukt iets niet in één keer, maar dat geeft dan niet.” “Wij vinden dat als je iets écht heel leuk vindt, je het gewoon moet doen”, vult Patricia aan. “Het samen runnen van een winkel heeft onze band versterkt. Tijdens onze brainstorms sparen we elkaar niet. We durven kritisch te zijn op elkaars ideeën en creaties en hoewel het natuurlijk nooit leuk is om kritiek te krijgen, brengt het ons wel verder.”

Hippe hangplanten
Hippe hangplanten

Miranda, die van de twee zussen degene is die de prachtige botanische tekeningen maakt: “We realiseren ons wel dat het je kwetsbaar maakt als je je eigen producten verkoopt. We maken ze met hart en ziel, soms nemen we er zelfs met pijn in ons hart afscheid van!” Patricia: “Juist daarom is klantcontact zo belangrijk voor ons. Een persoonlijk kaartje, of als iemand een meubelstuk laat maken even een foto maken van onze Arjen – de man van Patricia – die meubels maakt. En de contacten die we hebben als we aan een evenement als Flavourites Live meedoen of hier in de winkel mensen over de vloer krijgen, zijn van grote waarde voor ons.”

Het snoepje ontbreekt niet op 't raam
Het snoepje ontbreekt niet op 't raam

De combinatie van planten, botanische tekeningen en zelfontworpen meubels zorgt ervoor dat De zussen van zelf een uniek concept in handen hebben. En het slaat aan; niet voor niets was het in hun stand op Flavourites Live drie dagen lang topdrukte. En aan ideeën om te blijven verrassen geen gebrek bij de dames; zo hebben ze samen een kinderboek gemaakt dat ze gaan uitgeven en blijven ze volop pionieren. Patricia: “We blijven in elk geval producten met een knipoog maken, juist dáár worden we zelf zo blij van.”

Die prachtige illustraties zijn van Miranda
Die prachtige illustraties zijn van Miranda

Bovenstaand interview plaatsten wij eerder op Flavourites.nl. Inmiddels is de winkel in Amersfoort gesloten maar bestaat de webshop van De zussen van zelf natuurlijk nog wel gewoon. Volg hun nieuwste avonturen via hun blog!

Leu, die mini-cactusjes
Leu, die mini-cactusjes
Patricia bij de inpakbalie
Patricia bij de inpakbalie

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)